BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.437,22
HABER /  GÜNCEL

Cizre'deki 30 kişiyi kaçırmak mı istiyorlar?

Milliyet Yazarlarından Güneri Cıvaoğlu Şırnak'ın Cizre ilçesinde bir bodrumda 30 kişinin yardım beklediği iddia edilen olayla ilgili esrarı yazdı ve şu soruyu sordu; İçerideki adamları kaçırmak mı istiyorlar?

Abone ol

Ünlü gazeteci Güneri Cıvaoğlu Şırnak'ın Cizre ilçesinde bir bodrum katında yaşanan olayları bugünkü köşesine taşıdı.

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş geçen hafta Şırnak'ın Cizre ilçesinde aralarında Şırnak milletvekili Faysal Sarıyıldız ve belediye başkanının da içinde bulunduğu gruba ateş edildiğini ve yaralanan kişilerin bir bodrum katında kurtarılmayı beklediklerini belirterek hükümete acil yardım çağrısında bulunmuştu.

CİZRE'DE BİRÇOK ÇELİŞKİ VAR

Milliyet yazarı Güneri Cıvaoğlu Cizre'de olayda yaşanan çelişkilere dikkat çekti. Cizre'de bodrum katının esrarını yazan Cıvaoğlu o can alıcı soruları sordu; Yaralılar iddia edildiği gibi “sivil halksa” neden kan grupları ve isimleri verilmiyor? Orada gerçekten “sayıları 30’u bulan sivil ağır yaralılar ve HDP milletvekili Faysal Sarıyıldız” mı var? Yoksa...“Aralarında ele başlarının da olduğu orada kıstırılmış silahlı PKK’lılar” mı?

İÇERİDEKİ ADAMLARI KAÇIRMAK MI İSTİYORLAR?

Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşanan ve günlerdir konuşulan olayla ilgili HDP'li vekil Faysal Sarıyıldız ve yanındakilerin güvenlik güçleriyle işbirliğini reddetiğini söyleyen Cıvaoğlu, şu şok detaya dikkat çekti; Yoksa içerideki “kafa adamları” kaçırmak mı istiyorlar?’

SADECE BİR KİŞİYE ULAŞILABİLDİ

HDP milletvekili telefon ettiğinde yanında olan 3 kişisinin cep numarasını verdiğini anlatan ve onlardan sedece birine ulaşılabildiğini aktaran Civaoğlu yaşanan diyaloğu şöyle anlatıyor:

İŞBİRLİĞİ TEKLİFİNİ REDDETTİLER

Ulaşılan kişi “ambulansı göndermiyorsanız beni bir daha aramayın” diyor ve telefonu kapatıyor. Ambulanslar ilk defasında verilen adrese ilerlerken içeriden ateş ediliyor. Bir de roket atılınca ambulanslar ve onları koruyan güvenlik güçleri, güvenli bölgeye geri çekiliyor. 1 km ötede 24 saattir bekletilmekteler. Bodrumdakilere “iş birliği yapalım, yaralıları getirin” önerisi yapılıyor.

YARALILAR SİVİLSE NEDEN KAN GRUPLARI VERİLMİYOR?

HDP milletvekili Sarıyıldız “hepsi ağır yaralı kim kimi getirecek” cevabını veriyor. “Kan hazırlamamız için, yaralıların kan guruplarını ve isimlerini verin” isteğine de yanıt gelmiyor. Yaralılar iddia edildiği gibi “sivil halksa” neden kan grupları ve isimleri verilmiyor? Kan gruplarını bilmeyenler olabilir, ama hepsi de mi bilmiyor? Adları neden saklanıyor?

GERÇEK ÇOK GEÇMEDEN ANLAŞILIR

Cıvağlu; ''Gerçek herhalde çok geçmeden anlaşılır. Dileğimiz şudur:
Eğer gerçekten içeride siviller varsa -ki muhtemelen içerideki PKK’lılar tarafından canlı kalkan olarak kullanılmak üzere rehin alınmış olabilirler- onlar zarar görmeden, operasyon kısa sürede tamamlansın. Adları ve görevleri bile açıklanan içerideki teröristler kaçma fırsatı bulamadan yakalansınlar''.