BIST 9.525
DOLAR 32,51
EURO 34,73
ALTIN 2.487,91
HABER /  DÜNYA

İsveç'ten mülteci itirafı! Bu krizi ancak Türkiye çözer

İsveç İçişleri Bakanı Anders Ygeman, mülteci krizinde ülkesinin ve Avrupa'nın başarısız olduğunu dile getirerek bu krizin ancak Türkiye tarafından çözülebileceğini söyledi.

Abone ol

İsveç İçişleri Bakanı Anders Ygeman'dan Suriyeli mülteciler için itiraf geldi.

İsveç İçişleri Bakanı Anders Ygeman, sığınmacı krizinde Avrupa'nın sınıfta kaldığını belirterek, ''Kabul etmemiz gerekir ki sığınmacı krizinde İsveç başarısız oldu. AB ülkeleri başarısız oldu. Avrupa bu krizden ancak Türkiye'nin yardımı ile çıkabilir'' dedi.

AVRUPA BAŞARISIZ OLDU

İsveçli Bakan, "Sığınmacı krizinde bizle birlikte tüm Avrupa başarısız oldu. Ortak bir çözüm bulamadı. Avrupa'ya gelen sığınmacıların paylaşımında nüfusumuza göre insan almamıza rağmen, diğer ülkeler bizi yalnız bıraktı, paylaşım noktasında üzerilerine düşenleri yapmadı. Milyonlarca insanın sığındığı Türkiye ve Lübnan bu işi başardı. Bu noktada, sığınmacı krizini ancak Türkiye'nin çözebileceği ortaya çıktı" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'YE VERİLEN SÖZLER TUTULMALI

Brüksel'de 29 Kasım'da düzenlenen AB-Türkiye Zirvesi'nde, sığınmacı krizinin aşılması için ortak eylem planı üzerinde anlaşmaya varıldığını hatırlatan Ygeman, ''Türkiye'ye ekonomik olarak verilen sözlerin tutulması lazım. Yapılan anlaşma ortada. Kimsenin anlaşmanın dışına çıkma lüksü yok. Bu işi ancak Türkiye'ye vereceğimiz samimi destekle çözeriz'' dedi.