BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,18
ALTIN 2.475,64
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'a dershane sorusu

Dershane düzenlemesi ve Milli Eğitim Bakanlığı'na yönelik tepkiler için Başbakan Erdoğan ne düşünüyor?

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gündemin ilk sırasına oturan dershane krizine girmedi. Gazetecilerin bu yöndeki sorusuna cevap vermeyerek şimdilik sessiz kaldı.

Hükümetten ilk açıklama Bekir Bozdağ'dan geldi. Hatırlanacağı üzere Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı eleştirilere dün akşam cevap vermişti. Gözler kabinenin en tepesindeki isme çevrildi.

Başbakan Erdoğan Ankara Gölbaşı'nda partisinin ilçe teşkilatına uğradı. Çıkışta gazeteciler Başbakan Erdoğan'a dershanelerle ilgili devam tartışmaları sordu.

Erdoğan bu soruya Gazi Üniversitesi kampüsündeki fidan dikim törenine atıfta bulunarak, "Şimdi isterseniz önce şu Gazi'deki şeyimizi bir halledelim" dedi.

TORUN OLUR DA KUCAĞA ALINMAZ MI

Gölbaşı'nda AK Parti İlçe Teşkilatını da ziyaret eden Erdoğan, gazetecilerin dün akşam doğan torunu Ali Tahir'i kucağına alıp almadığını sorması üzerine "Öyle bir soru soruyorsunuz ki 'kucağınıza aldınız mı' Torun olur da kucağa alınmaz mı? Belli ki tabii daha torun sahibi olmadınız. İnşallah torun sahibi olduğunuz zaman onun tadını, zevkini, farklı inşallah yaşayacaksınız. Tabii evlat ayrı bir zevktir, tadı ayrıdır. Ama torun hakikaten o daha bir ayrıdır. Daha bir güzeldir" dedi.

EN AZ ÜÇ DİYORUZ

Başbakan Erdoğan, çiftlere 3 çocuk tavsiyesi yaptığını da hatırlatarak,  şunları kaydetti:

"En az üç diyoruz, bu milletin çokluğuyla, bu milletin geleceğiyle inşallah tüm dünyada övüneceğiz, genç kuşaklara genç nesillere ihtiyacımız var. Ali Tahir'imiz de şu anda bizim inşallah dördüncü torunumuz oldu.. Özellikle de gerek, ben tabii gelinim demiyorum, iki yavrumun bu neslimizi çoğaltma noktasındaki attıkları adım nedeniyle kendilerini kutluyorum, darısı nice vatandaşlarımın da başına diyorum. Allah bu mutluluğu bütün vatandaşlarıma inşallah tattırsın. .


FETHULLAH GÜLEN'DEN ÇOK SERT DERSHANE AÇIKLASI
fethullah-gülen-dershane-açiklamasi.jpg
Gülen'den dershaneler için gelen açıklama beklenenden çok daha ağır ve sert oldu. Gülen, "Bunlar cennetin kapılarını bile kapatırlar..." diyerek hükümete ağır bir karşılık verdi. (TAMAMINI OKU)


270262.jpgHÜSEYİN GÜLERCE ZEHİR ZEMBEREK


Yazısının finaline koyduğu parağraf herşeyin özeti oldu. Hükümet ile cemaat arasındaki iplerin koptuğunun ilanı gibi yazı... (TIKLA / OKU)

ZAMAN GAZETESİ'NDEN AĞIR MANŞET

Zaman Gazetesi top yekün savaş açmış gibi görünüyor. Gazetenin manşetinde hükümeti darbeci yönetimle kıyaslayan ağır bir manşet atıldı.
zaman-gazetesi-dershane-manşeti.jpg