BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,64
ALTIN 2.412,57
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Cemaat yazarı Gülerce zehir zemberek!

Hükümet ile cemaat arasında dershane krizi ipleri koparttı. Cemaat'in etkin ismi Hüseyin Gülerce'den gelen yazı da bunun ispatı oldu.

Abone ol

İNTERNET HABER - Cemaat ile hükümet arasında dershane kavgası daha da büyüyecek gibi. Zaman si'nin manşetine ek olarak gazetenin Cemaatin sözcüsü olarak nitelenen ismi Hüseyin Gülerce'den açık bir bildiri geldi.

Hükümetin yaptığını 'izah edemediğini' söyleyen Hüseyin Gülerce, dershanelerin kapatılacak olmasına verdikleri tepkinin 'hükümet-cemaat kavgasının' çok ötesinde olduğunu söyledi.

CEMAAT İLK KEZ BUNU DİYOR

Gülerce'nin yazısının final bölümü ise Cemaatin hükümete ne kadar kırgın olduğunu ilk kez net ve çok sert bir ifadeyle ortaya koyuyor.

Gülerce'nin o satırları şöyle;

"Hizmet insanlarının üzüldüğü, kırıldığı şudur. Dershanelerin kapatılmak istenmesiyle ilgili oluşan algı, koskoca bir camiayı hedefe koyuyor.

SUSMALARI RENCİDE EDİCİ


Bu konuda ikna edici, rahatlatıcı bir çabanın hâlâ gösterilmemesi üzüntü ve kaygı vericidir. Duruş yanlıştır, üslup yanlıştır. Gönüllerin yaralanması karşısındaki suskunluk rencide edicidir.

Dua edelim, Yeni Türkiye’yi inşa edeceğine inandığımız yönetici kadrolar, kendilerine ve ülkemize bir yanlış yapmasın…"


AKIL ALACAK GİBİ DEĞİL

Hüseyin Gülerce, dershanelerin kapatılacak olmasının hükümet nezdinde izaha muhtaç olduğunu da belirterek şunları not düştü;

"Akıl alacak gibi değil. Nereden bakarsanız bakınız, eğitim-öğretim anlayışı, serbest teşebbüs hürriyeti, demokrasi, insan hakları ile kısacası hiçbir şekilde izah edemeyeceğiniz bir gayretle karşı karşıyayız.

AK Parti hükümetinin 11 yıllık demokratikleşme iradesiyle çelişen, vesayet zihniyeti ile örtüşen bu tavrını izah etmek çok zor. Allah aşkına bu hükümete destek verenler, Sayın Başbakan’ı samimiyetle destekleyenler, yardımcı olsun. İkna edebilecek bir gerekçe, bir sebep söylesinler… Şahsen ben bu durumu, hâlâ korumakla beraber hüsnü zannımla izah edemiyorum."