BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,64
ALTIN 2.409,13
HABER /  GÜNCEL

Ucuz vatandaşlık için yarış başladı

Malta'nın 650 bin Euro'ya koşulsuz AB vatandaşlığı satmaya başlamasıyla diğer zor durumdaki AB ülkelerinin de ucuza vatandaşlık satabileceği belirtildi.

Abone ol

Avrupa Birliği'ne üye olan ada devleti Malta, bu hafta 650 bin Euro'ya vatandaşlık satmaya başlayacağını duyurdu.

Resmi dillerinden biri İngilizce olan Malta'nın bu fiyatla zengin yabancıların ilgisini çekeceği belirtiliyor. Business Insider'dan Wolf Richter'a göre ise, Malta'nın düşük fiyata koşulsuz AB vatandaşlığı vermesi, ekonomik krizde olan AB ülkeleri arasında yeni bir fiyat savaşı başlatabilir.

PARA KARŞILIĞI VATANDAŞLIK VEREN ÜLKELER... TIKLAYIN

GÜNEY KIBRIS'TA FİYAT 3 MİLYON EURO

Krizdeki Güney Kıbrıs AB vatandaşlığını 3 milyon Euro'ya veriyor. Ancak, Güney Kıbrıs'ın vatandaşlık için ülkeye yatırım yapma koşulu var. Malta'da ise 650 bin doları ülkeye getiren bir yabancı, AB pasaportunu alıp dilediği AB ülkesinde yaşayabilir. Malta Başbakanı Joseph Muscat, uygulanan planın paraya ihtiyacı olan ülkeye gelir getirmekten başka bir amacı olmadığını itiraf etti.

YUNANİSTAN BORÇTAN KURTULABİLİR

Business Insider'ın haberinde, krizle boğuşan Yunanistan'ın Malta'dan sonra fiyat kırıp 599 bin Euro'ya AB vatandaşlığı satması halinde krizden çıkabileceği öne sürüldü. Yunanistan tanesi 599 bin Euro'dan üç yıl içinde 1 milyon vatandaşlık satması halinde bütün borçlarını ödeyip bankalarını kurtarabilir.