BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,12
ALTIN 2.472,72
HABER /  POLİTİKA

Gül'den hem hükümete hem cemaate gönderme

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erzincan ziyareti kapsamında hükümet ile cemaat arasında alevlenen dershane tartışmasına değindi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AK Parti hükümeti ile Gülen cemaati arasındaki dershane tartışmasında taraf olmadı.

Gül, dershanelerin özel okullara dönüştürülmesinin kolaylaştırılması çalışmalarının hatırlatılmasına karşılık da konuya ilgili uzun vadede bir program bulunduğunu söyleyerek, şu yanıtı verdi:

"Bir ülkede okullar varken o okullara paralel başka bir eğitimin olması aslında çok hoş değil. Ama bunun sebeplerini önce yok etmek gerekir, böyle bir ihtiyacı ortadan yok etmek, böyle bir ihtiyacı ortadan kaldırmak gerekir. Bunlar arz talep meselesidir. Ama bunları eminim ki gayet dikkatli şekilde bütün eğitimciler herkes konuşacaktır, bütün itirazlar yapılacak, bunlar dinlenerek muhakkakki bir yol alınacaktır.

KESİNLEŞMİŞ DEĞİL!

Bildiğim kadarıyla kesinleşmiş değil, henüz çalışma aşamasında. Dolayısıyla bakanlık bir çalışma yapacaktır, Meclis'te komisyonda görüşler hep alınacaktır. Eminim ki bütün bunlar dikkate alınarak çalışma yapılacaktır."

HERKES BİR TARAFA ÇEKİYOR

Cumhurbaşkanı Gül, öğrenci evleri tartışmasıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken de "Bunlardan ortaya çıkan eğer çeşitli rahatsızlıklar söz konusu olursa, problemler, adli meseleler olursa tabii ki gereği yapılır ama Türkiye bir hukuk ülkesidir. Hepsi hukukun üstünlüğü çerçevesi ve ihtiyaçlar çerçevesinde olacak konulardır. Siyasetin doğası gereği herkes bir tarafa çekerek yorum yapıyor gördüğüm kadarıyla" karşılığını verdi.


FETHULLAH GÜLEN'DEN ÇOK SERT DERSHANE AÇIKLASI
fethullah-gülen-dershane-açiklamasi.jpg
Gülen'den dershaneler için gelen açıklama beklenenden çok daha ağır ve sert oldu. Gülen, "Bunlar cennetin kapılarını bile kapatırlar..." diyerek hükümete ağır bir karşılık verdi. (TAMAMINI OKU)


270262.jpgHÜSEYİN GÜLERCE ZEHİR ZEMBEREK


Yazısının finaline koyduğu parağraf herşeyin özeti oldu. Hükümet ile cemaat arasındaki iplerin koptuğunun ilanı gibi yazı... (TIKLA / OKU)

ZAMAN GAZETESİ'NDEN AĞIR MANŞET

Zaman Gazetesi top yekün savaş açmış gibi görünüyor. Gazetenin manşetinde hükümeti darbeci yönetimle kıyaslayan ağır bir manşet atıldı.
zaman-gazetesi-dershane-manşeti.jpg