BIST 10.738
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.521,25
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan yine muhalefete çattı

AK Parti icraatlarını anlatan Erdoğan, muhalefete "Biz sizin cemazüyelevvelinizi biliyoruz" diye seslendi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, her gün bir yerden değişik bir çete çıktığını belirterek, "Kim bilir daha nerelerden, ne çeteler çıkacak? Vücudun her yerine sirayet etmiş" dedi.

Erdoğan, Burhan Felek Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti Üsküdar İlçe Teşkilatı'nın 2. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, kongrelerin insan vücudunun hücreleri yenilemesi gibi örgütlerin de hücrelerini yenilemesi ve tazelemesi için gerçekleştirilen değişim ve dönüşüm toplantıları olduğunu söyledi.

Bu yılın sonuna kadar tüm ilçe ve il kongrelerinin tamamlanacağını, sonbaharda da büyük kongreyi yaparak bu süreci tamamlamış olacaklarını ifade eden Erdoğan, 2007'nin sonbaharında yapılacak genel seçimlere çok farklı bir kadro ile girerek bugünden çok daha güçlü olarak yarınlara yürüyeceklerini bildirdi.

Yurt genelinde kendilerine büyük ilgi olduğunu anlatan Erdoğan, bunların millet ile devletin bütünleşmesi olduğunu ve bunu başardıklarını söyledi. "Halkın ihtiyaçlarını tamamen giderdik mi?" sorusunu soran Erdoğan, "Hayır. Daha yapacak çok işimiz var. Daha ulaşmamız gereken çok yer var. Ama adım adım oraya gidiyoruz" dedi.

3 yıl önce nasıl bir Türkiye devraldıklarını rakamlarla anlatacağını ifade eden Erdoğan, "Her zaman benim bir iddiam var. Büyüklerimizin söylediği 'Halep oradaysa arşın burada' sözü var. Şimdi ben bunu biraz değiştirerek diyorum ki, 'Halep oradaysa mutfak burada'. Mutfağı konuşacağız ki, AK Parti iktidara geldiğinde Türkiye'de ne vardı, şimdi ne var?" diye konuştu.

Erdoğan, iktidara gelmeden önce topluma vaatlerde bulunduklarını ve "3Y" dediklerini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Yoksulluklar bizim dönemimizde minimize oldu mu, asgariye indi mi? İndi. Bitti mi? Bitmedi. Niye? Kardeşim, her taraf delik deşik olmuş. Şu anda bir taraftan dikiyoruz. Öyle kısa zamanda olacak iş değil ki. Her gün bakıyorsunuz bir yerden değişik bir çete çıkıyor. Kim bilir daha nerelerden, ne çeteler çıkacak? Vücudun her yerine sirayet etmiş. Onun için bir taraftan bu temizlik devam ederken, öbür taraftan da biz o yeni yeni hücrelerle ülkemizi ayağa kaldırıyoruz."

Başbakan Erdoğan, AK Parti iktidara gelmeden önceki hükümet döneminde 22 bankanın fona devredildiğini ve bu bankaların ülkeye, halka faturasının yaklaşık 50 milyar dolar olduğunu söyledi. "Peki hangi iktidar işbaşındaydı? Bir koalisyon iktidarı" diyen Erdoğan, "Şimdi bunlar çıkmışlar sağda solda bize dürüstlük taslıyorlar. Durun ya. Sizin biz geçmişinizi, cemaziyelevvelinizi biliyoruz. Şimdi fona devredilen banka olmadığı gibi zarar eden banka da yok" dedi.

Erdoğan, geçmişte bankaların yüzde 36 döviz bazında faiz verdiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Ah benim sevgili milletim. Bizim gözlerimiz var, ama birçok gerçekleri görmüyor. Kulaklarımız var, ama birçok gerçeklere kulaklarımızı tıkadık. Hala tıkıyoruz, hala görmüyoruz. Bu ülkede ne zaman namuslular, namuslu olmayanlar kadar cesaret sahibi olmazsa bu zulüm devam eder. Onun için biz sizleri cesaret sahibi olmaya davet ediyoruz. Parti teşkilatımızın mensuplarına söyledim. Hanginiz bu işlere bulaşırsanız inanın ki, yedi neslinizden çıkar bu. Arkadaşlarımızla birlikte bu mücadeleyi başaracağız. Bunun lamı cimi yok."