BIST 10.716
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.521,36
HABER /  GÜNCEL

Kışlık almanın tam zamanı!

Yaz ürünlerinin vitrinleri süslemeye başladığı şu sıralar kış giyisilerindeki indirimler göz kamaştırıyor.

Abone ol

Yazlık ürünlerin vitrinleri süslemeye başladığı bugünlerde birçok firma, kışlık giysi ve ayakkabıda yüzde 70'e varan oranlarda indirime gitti.

Atalarımızın 'yazın abayı, kışın yabayı alın' dediği gibi sezon sonunda yapılan giysi alışverişlerinin maliyeti oldukça düşük oluyor.

Kış aylarının bitmesi nedeniyle firmaların yazlık ürünlerini tüketicinin beğenisine sunmaya başladığı bugünlerde birçok firma, düzenledikleri kampanyalarla kışlık giysi ve ayakkabıda yüzde 70'lere varan sezon sonu indirimlere gitti.

Konya'da sezon sonu kampanyası çerçevesinde bir firma, kış aylarında 299-359-369 YTL'den sattığı takım elbiselerinden 3 adedini 597 YTL'den satışa sunuyor. Aynı şekilde tanesi 49 YTL'den satılan kışlık gömleğin 3 adedi 117 YTL, 59-69 YTL'den satılan pantolonların 3 adedi 117 YTL ve 59-79 YTL'den satılan trikoların 3 tanesi de 117 YTL'ye indirildi.

Bir başka firma ise normal ve deri montlar ile kadife takım elbiseler ve kazakta yüzde 50, normal kışlık takım elbise, gömlek ve pantolonda ise yüzde 30 indirim uygularken, firmalar kredi kartlarına taksit imkanı da sunuyor.

Öte yandan Konya'da kurulu Algü Örme, Konfeksiyon Ticaret Ltd. Şti'nin ortaklarından Abdullah Altuntaş, kış sezonunun tekstilciler açısından oldukça kötü geçtiğini belirterek, ''Beklediğimizi alamadık. Kışın bitmesi ve Çin baskısı birlikte olunca indirim oranları arttı. Firmalar, elindeki ürünü nakite çevirmeye çalışıyor. Zararına satış yapan bile var. Bu durum kışlık ürünlerini almak için bugünü bekleyen tüketiciye yaradı'' dedi.

Altuntaş, artık umutlarını yaza aktardıklarını belirterek, ''Birçok firma, Çin'e karşı çok yeni ürünlerle pazara girmeye hazırlanıyor. Yüksek kalite ve Çin'in yapmadığı modellerle yaz sezonunda Çin'e yenilmeyeceğiz'' diye konuştu.