BIST 10.744
DOLAR 32,21
EURO 35,06
ALTIN 2.527,18
HABER /  DÜNYA

Penguen Katolikleri kızdırdı

Batı gazetelerinde çirkin gazetelere tepkiler sürerken Penguen'de çıkan karikatürler Katolikleri kızdırdı.

Abone ol

Hz. Muhammed karikatürlerinin yayımlanmasına protestolar sürerken, Penguen dergisinde yayımlanan papa fotoğrafı da İspanyolları kızdırdı.

Hazreti Muhammed karikatürlerinin Danimarka’da yayınlanması üzerine İslam dünyasında başlayan protesto ve şiddet olayları devam ederken, İspanyollar da 25 Ağustos’ta Penguen mizah dergisinde yayınlanan Papa ile ilgili bir karikatürü hakaret saydılar.

Haçlı seferleri nedeniyle özür dileyen Papa’nın konu edildiği karikatürde Katolik dininin ruhani liderinin "sefil, içi geçmiş zavallı bir ihtiyar" olarak gösterildiğini öne süren İspanyollar, karikatürü protestolarında kullanmaya başladılar. Karikatürde Papa, Irak’taki olan bitenler için "Bin yıl sonra özür dileriz" derken görülüyor.

İlk kez, İspanyolca yayın yapan CNN’de düzenlenen bir açık oturumda Vatikan’a yakın öğretim üyeleri ve gazeteciler tarafından gündeme ve ekrana getirilen Penguen dergisindeki Papa karikatürünü köşe yazarları da protesto etmeye başladı. Son olarak, ünlü tarihçi Prof. Antoni Elorza tarafından kaleme alınan ve El Pais’te çıkan yazıda, "Medeniyetler İttifakına öncülük eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkesinde bu karikatürlerin yayınlanması çok üzücü" dendi.