BIST 10.733
DOLAR 32,18
EURO 35,02
ALTIN 2.526,03
HABER /  DÜNYA

Rum tehditlerine boyun eğdiler

İngiliz turizm şirketi Thomson, Rumlar'ın tehditleri doğrultusunda KKTC broşürlerini rafa kaldırdı.

Abone ol

İngiltere'de yayımlanan pazar gazetesi Mail on Sunday, ülkenin en büyük seyahat acentalarından Thomson'ın
''baskılara boyun eğmek ve bu baskılar sonucunda Kuzey Kıbrıs'ı anlatan broşür ve benzeri dokümanı 650 şubesinin raflarından kaldırmakla'' suçlandığını yazdı.

Mail on Sunday, adını açıklamadığı kaynaklara dayandırdığı
haberinde, Thomson personeline Kuzey Kıbrıs'ı anlatan bütün
materyallerin kaldırılması emrinin verildiğini, ancak müşterinin istemesi halinde hala Kuzey Kıbrıs turlarının satıldığını bildirdi.

Thomson'ın, ''Kıbrıs sorununa ilişkin siyasi kavganın ortasında kaldığı'' yorumunda bulunan gazete, Kuzey Kıbrıs'ın son yıllarda İngilizler arasında popüler bir tatil beldesi haline geldiğini ve her yıl 100 bin İngilizin bölgeyi ziyaret ettiğini hatırlattı. Haberde, 6000 İngilizin de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni yurt edindiği ifade edildi.

Kıbrıs Rum kesiminin Londra'daki temsilciliğinin de Thomson'ın uyarıldığını doğruladığına dikkat çekilen haberde, temsilcilik bünyesinde hizmet veren turizm müşavirliğinin yöneticisi Orestis Rossides'in sözlerine yer verildi. Rossides, KKTC broşürlerinin Thomson tarafından müşterilerine dağıtılmasına itiraz ettiklerini
doğrularken, ''Biz gerekçelerimizi anlattık ama kimseyi zorlamadık. Ne yapacaklarına kendileri karar verdi'' dedi.

KKTC Temsilciliği'nin turizm ofisi adına konuşan Müşavir Bengü Sonya ise Thomson'ın kararının ticari olmaktan ziyade politik göründüğünü söyledi.