BIST 10.748
DOLAR 32,20
EURO 35,04
ALTIN 2.526,63
HABER /  POLİTİKA

Mumcudan Kıbrıs çağrısı

Anvatan lideri Mumcu, "hükümet Kıbrıs konusunda gelebilecek dayatmalara karşı duyarlı olmalı" dedi.

Abone ol

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, ''Hükümet Kıbrıs konusunda gelebilecek dayatmalara karşı duyarlı olmalı'' dedi.

Anavatan Partisi'nin Bolu Abant'ta düzenlediği kamp çalışmaları tamamlandı. Erkan Mumcu, milletvekilleri ve parti yöneticilerinin katılımıyla kampın yapıldığı Büyük Abant Oteli'nin çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Mumcu, hükümetin Kıbrıs konusunda gelebilecek baskılara karşı duyarlı olmasını istedi.

AB Komisyonu tarafından hazırlanan KKTC'ye yardım tüzüğünün, doğrudan ticaret tüzüğünden ayrılarak onaylanmasına ve 259 milyon avro olarak planlanan yardımın 129 milyon avroya düşürülmesine tepki gösteren Mumcu, hükümetin ''dirayetli bir dış politika'' izlemesi gerektiğini söyledi. Mumcu, şunları kaydetti:

''Zaten uzun zamandır, Rumların inisiyatifine verilmiş olarak bu yardım bekliyordu. Bu yeni birşey değil, burada hükümetin dirayetli bir tutum göstermesini bekliyoruz. Çünkü Kıbrıs sadece AB'nin bir iç meselesi olarak görülebilecek bir mesele değildir. Türkiye açısından, gerçek ait olduğu platform BM'dir. Dolayısıyla gerek doğrudan, gerekse AB üzerinden gelebilecek dayatmalara, oldu bittilere karşı duyarlı ve dikkatli olmak gerekmektedir.''

Kamp çalışmaları sırasında, işsizlik, sosyal güvenlik, eğitim, yoksullukla mücadele gibi konuların ele alındığını belirten Mumcu, ''Türkiye'nin geleceğini konuştuk. Türkiye'nin geleceği için sorumluluklarımızın neler olabileceğini konuştuk. Önümüzdeki yasama dönemine ilişkin çalışmalar yaptık'' dedi.