BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan da tarafını seçti

Başbakan Erdoğan suskunluğunu bozdu. Asker ve Taraf gazetesi arasındaki gerilime işte bu sözlerle katıldı.

Abone ol

İNTERNETHABER/

Başbakan Erdoğan asker ve Taraf gazetesi arasındaki gerilimde askerden yana taraf çıktı. Erdoğan'ın "Biz haklıyız ve doğru yerdeyiz, gerisini yanlış yerde duranlar düşünsün" sözleri dikkat çekti.


Erdoğan isim vermeden Taraf'a eleştiriler yönelttiği toplantıda öne çıkan sözleri şöyle:

-Terörle mücadelenin başarısı birlikte ortak bir kararlılıkla karşı durmamıza bağlıdır. Genelkurmay Başkanımız da haklı olarak buna vurgu yapmıştır. Elbette basın hürdür. Eleştirme hakkı da vardır.

-Buna mukabil kendilerine yapılan eleştirilere de cevap hakkı vardır. Verilen cevabın üslubundan ve sertliğinden şikayet edenler önce dönüp bir de kendilerine baksınlar.

-Hiç ayna karşısında durmadan bu süreci devam ettirme hakkına da sahip değiller. Özgür basının da uymak zorunda oldukları meslek ahlak kuralları var.

-Terörle mücadelede başka bir yol bilen varsa çıkıp söylesin. Birlikte ortak bir karalılıkla durmakla olur.

-Kampanya yürütülmesinin bedelinin nasıl bir değer kaybettiğinin hesabı yapılıyor mu? Cephedeki komuta kademesinde meydana getirdiği tesir düşünülüyor mu?

-Terör sadece bizim değil insanlığın düşmanı. Basın dahil herkes nerede durduğunu bilmeli.

-Terörün amacı propaganda yapmaktır. Ne yazık ki yazılı ve görsel basın gayet başarılı bir şekilde sürdürmektedir.

-Teröre karşı hepimiz aynı safta olmalıyız. Bu bir seçim değil, insani, ahlaki ve hukuki bir zorunluluktur. Kimse terörü cesaretlendirme hakkına sahip değildir, olamaz..

- Kimse terörü cesaretlendirme hakkına sahip değildir. Biz haklıyız ve doğru yerdeyiz, Gerisini yanlış yerde duranlar düşünsün.