BIST 10.333
DOLAR 32,22
EURO 34,77
ALTIN 2.459,46
HABER /  GÜNCEL

Batmanda çileğe rağbet arttı

Batman'ın çilek üretimi olumlu sonuç verdi. Üreticiler alternatif ürün geliştirme projesi kapsamında bir çok bölgede çilek üretiyor.

Abone ol Batman'ın Sason ilçesinde geçen yıl alternatif ürün geliştirme çalışmaları kapsamında yapılan çilek üretimi olumlu sonuç verdi.

Tütüne göre daha az emek isteyen ve daha çok kazanç getiren çilek üretiminin olumlu sonuçlanması çiftçileri bu ürüne yönlendirdi.

İlk defa geçen yıl Batman'ın Sason ilçesine bağlı Yeniköy Köyü'ndeki 15 çiftçiye, İl Özel İdaresi çilek üretimi için destek verdi. Sason Tarım İlçe Müdürlüğü'nde görevli Ziraat Mühendisi Niyazi Reşitoğlu gözetiminde pilot köy olarak seçilen Yeniköy'de, geçen yıl ilk defa yapılan çilek ekimi olumlu sonuçlandı.

Son teknolojik bilgiler ışığında 15 dekarlık alanda yapılan üretimden iyi verim alınınca çilek üretimine olan talep arttı. Batman Valiliği'ne müracaat eden 40 aile çilek üretmek için destek istedi.

Modern tarım ve alternatif ürün çalışmaları konusunda çiftçiye her türlü kolaylığı sağladıklarını belirten Vali Recep Kızılcık, "İl Özel İdaresince yüzde 87,5 katkı sunarak 15 dekarda çilek üretimi için köylülere imkan sağladık. Geçen yıl ekimini yaptığımız çileklerden bu yıl verim aldık. Bu ürün tütüne göre çok daha zahmetsiz. İlk yıl biraz masraf ve emek harcıyorsunuz. Deneme amaçlı çilek üretiminde beklediğimiz sonuca ulaştık. Dekar başına 3 ton verim bekliyoruz. Şu an başka aileler de bize müracaat ederek çilek ekmek istediklerini ifade etti" dedi.