BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Aydın Doğanın hisseleri eridi!

Doğan grubu en üst düzeyde alarma geçti. Hisseler eriyor, ekonomi kurmayları devrede. Borsa'daki düşüş sürebilir!

Abone ol SPK'nın Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan ve diğer 3 yönetici hakkında Savcılığa suç duyurusunda bulunması etkisini İMKB'de gösterdi.

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK), Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık AŞ ve Doğan Gazetecilik AŞ'nin zarara uğratılması gerekçesiyle Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan ve diğer 3 yönetici hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunma kararı almasının ardından söz konusu şirketlerin hisseleri İMKB'de ilk seansta sert oranda düştü.

Hisselerde ilk seanstaki düşüşler şöyle:

Hürriyet Gazetecilik: Yüzde 10.62 kayıpla 1.01 YTL'den
Doğan Gazetecilik: Yüzde 10.6 kayıpla 1.36 YTL'den,
Doğan Holding: Yüzde 6.35 kayıpla 1.14'ten,
Doğan Yayın Holding: Yüzde 8.94 düşüşle 1.12 YTL'den,
Milpa: yüzde 11 kayıpla 0.89 YTL'den kapandı.

Başbakan Tayyip Erdoğan ile Aydın Doğan arasında geçen ay karşılıklı açıklamalara neden olan bir polemikte Erdoğan, Doğan Grubu Medya şirketlerinin bazı yolsuzluk iddialarıyla hükümeti ilişkilendirdiğini söyleyip bu grubun suç işlediğini iddia etmişti.

Finans Yatırım analisti Sezgi Bice yayımladığı notta "Hürriyet ve diğer iştiraklerinde kurumsal yönetim kaygılarıyla bağlantılı olarak yasal sıkıntılar olması bekleniyor" dedi ve ekledi: "Söz konusu davanın sonucu ne olursa olsun, çıkan haberlerin yarattığı olumsuz algılama kısa vadede hisseler üzerinde bir tehdit olabilir" dedi.

EFG İstanbul analisti Toygun Onaran, "Hisselerdeki değer kaybı tamamen suç duyurusu ile bağlantılı. SPK'nın başvurusu sonrası hukuki süreci takip edeceğiz" dedi.

Sabah