BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Aghahowa daha çok takla atar

Fenerbahçe'ye attığı 3 gol ve attığı taklalarla dikkatleri çeken Aghahowa gol krallığında iddialı konuştu

Abone ol

Kayserispor’un golcü futbolcusu Julius Aghahowa, sezon sonunda "en çok gol atan oyuncu olabileceğini" belirtti.

Nijeryalı forvet Aghahowa, kulübün internet sitesinde yayımlanan röportajında, Kayserispor’un ligi en iyi yerde bitirmek için ciddiyetle hareket ettiğini, bunu başaracak güçte olduklarını kaydetti.

Ligde oynanan ilk 6 maçta kendisini en çok etkileyen futbolcuların Galatasaraylı Servet ve Arda ile Fenerbahçe kalecisi Volkan olduğunu ifade eden Aghahowa, takım arkadaşlarından Mehmet Topuz, Mehmet Eren, Saidou, Olembe ve Ali Turan’ı beğendiğini belirtti.

Ligin ilk 6 haftasında 4 gole ulaştığını, gol krallığında iddialı
olduğunu, bunu gerçekleştirebilmesi için takım arkadaşlarının da desteğine
ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Aghahowa, "Sezon sonunda en çok gol atan oyuncu olabileceğimi düşünüyorum. Oyunumun kalitesini yükseltmek istiyorum. Herhangi bir sakatlık sonucu ya da başka nedenle sahalardan uzak kalmamak için dua ediyorum. Takıma yüzde 100 katkı sağlamak istiyorum" ifadelerini kullandı.

"TAKLA ATMAM TANRI’NIN LÜTFU"

Aghahowa, gol attıktan sonra sevincini takla atarak göstermesiyle ilgili, "Taraftarlarımıza çok daha fazlasını göstereceğim. Birçok insanın bunu çok sevdiğini ve benden daha fazlasını yapmamı istediğini biliyorum. Bu tanrının bir lütfu, benim gücüm değil" değerlendirmesinde bulundu.

Hiç Türkçe bilmediğini, bu dili öğrenmek istediğini anlatan Aghahowa, "Birinin bana Türkçe öğretmesini istiyorum. Böylece insanlarla iyi iletişim kurabilirim. Bir ortamda bazen şakaları paylaşmak istersiniz. Zamanla birkaç
kelime söyleyebileceğim" dedi.

Kayserispor taraftarının takıma verdiği destekten memnun olduğunu dile
getiren Aghahowa, "Onlar harika, muhteşem. Bazen her şey takım için iyi gitmez. Bu noktada taraftarlar takımdaki oyunculara daha fazla motivasyon vermeye çalışır. Bu da bizi mutlu eder. Sahada onlar için mücadele ediyoruz. Bize destek veren bütün taraftarlarımıza teşekkür ediyorum" mesajı verdi.
Ligin 7. haftasında Ankaraspor ile oynayacakları maçı da her maç gibi
önemsediklerini belirten Aghahowa, şunları kaydetti:

"Bana göre bütün maçlar eşittir. Ciddiyetinizi kaybetmemelisiniz. Bütün
maçlara aynı şekilde bakarım. Fenerbahçe’ye ya da Galatasaray’a karşı nasıl
oynuyorsak Ankaraspor’a karşı da aynı şekilde oynamalıyız. Çünkü herkes kazanmak ister, herkes puan almak ister. Bu sebeple biz de en az onlar kadar puanı istemeliyiz. Çalışmaya, savaşmaya devam edeceğiz. Günün sonunda maçı kazanma şansı bulursak bu bizim için çok iyi olur."