BIST 10.269
DOLAR 32,29
EURO 34,81
ALTIN 2.452,46
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Erganide 150 kız okulla tanıştı

Diyarbakır'da yapılan çalışmalar sonucu okul çağında olup, okula gidemeyen 150 kız çocuğun kayıtları yapıldı.

Abone ol Diyarbakır'ın Ergani ilçesine bağlı köylerde yapılan çalışmalar sonucu okul çağında olup çeşitli nedenlerle okula gidemeyen 150 kız çocuğunun okula kaydı yaptırıldı.

Kaymakam Enver Ünlü yaptığı açıklamada, kız çocuklarının okullaşması konusunun son derece önemli olduğunu belirterek, bu nedenle köy ve mezralarda okula gönderilmeyen kız çocukların belirlenmesi için çalışma yürüttüklerini söyledi.

Kız çocuklarının okullaşmasının önemle üzerinde durulan bir proje olduğunu kaydeden Ünlü, şöyle dedi:

''Bu konuda devletin pozitif ayrımcılık diye tabir ettiğimiz bir politikası var. Özelikle kız çocuklarına yönelik köylerde anket çalışması yaptık. Köyler tek tek gezilerek, kız çocuklarının okuması için aileler ikna edildi. Çocukları okula göndermeme gerekçelerini öğrendik. Birçoğu imkanlarının bulunmadığını belirtti. Bunun üzerine kendilerine her türlü desteği vereceğimizi ilettik. Servis ayarlayıp onları ikna ettik. 150 kız çocuğunun okula kaydını yaptırdık.''

İlçe Milli Eğitim Müdürü Behçet Tekdemir de bölgede yürütülen kampanyalara rağmen halen kızlarını okula gönderme konusunda istekli olmayan ailelerin bulunduğunu söyledi.

Bu aileleri ikna etmek için kararlı bir çalışma yürütüldüğünü kaydeden Tekdemir, ''Bölgemizde kız çocuklarının okullaşma oranını daha yükseğe çıkarmak için onları okula kazandırmak istiyoruz. O yüzden okuldan alınıp tarlalarda çalıştırılan kız çocuklarımızı tespit ediyoruz'' dedi.