BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Global parayı ödeyemiyor

Başkent Doğalgaz Dağıtım ihalesini kazanan Global Yatırım Holding parayı ödeyemiyor.

Abone ol Başkent Doğalgaz Dağıtım ihalesini kazanan Global Yatırım Holding parayı ödeyemiyor.

Global Yatırım Holding (GYH), küresel ekonomik krize bağlı koşullar ortadan kalkana ve proje finansmanı piyasası açılana kadar, Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş. projesinin finansmanının gerçekleştirilmesini beklemediğini açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 14 Mart'ta gerçekleştirilen Başkent Doğalgaz dağıtım ihalesinde, en yüksek teklifi 1.61 milyar dolar ile Global-Energaz konsorsiyumu vermişti.

Şirketin İMKB'nin dünkü bülteninde yer alan açıklamasına göre, Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş. hisselerinin devralınması için yapılan finansman çalışması kapsamında, yerli ve yabancı bankalardan oluşan bir bankalar konsorsiyumu ile proje finansmanı konusunda mutabakata varılmış ve söz konusu bankalar, kredi komitelerinden gerekli onayları almışlardı.

Ancak son dönemde yaşanan küresel ekonomik krizin mücbir sebep niteliği kazandığını, bu koşullar altında yükümlülüklerini yerine getirmelerinin zaman ve maliyet açısından tamamen olumsuz bir durum yaratacağını belirten yabancı bankalar, kredi komitesi onaylarına rağmen, bu koşullar altında bu yılın sonuna kadar kredi kullandırılmasının mümkün olmadığını Global Yatırım Holding'e ifade ettiler.

Açıklamada ayrıca, Başkent Doğalgaz Dağıtım ihalesini kazanan konsorsiyumda yer alan ABN Amro Infrastructure Capital Management Ltd.'nin kararına bağlı olarak, bu şirketin Ortak Girişim Grubu içindeki pay oranının artmasının söz konusu olabileceği belirtildi.

Enerji Bakanı Hilmi Güler Salı günü, Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman ile geçen hafta görüştüğünü ve Kutman'ın ödemede herhangi bir probleminin olmadığını söylediği açıklamıştı.