BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Musluklardan çamur aktı

Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde, şiddetli yağışın ardından musluklardan çamur aktı.

Abone ol

Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde, şiddetli yağışın ardından musluklardan çamur aktı. İlçenin bazı köylerinde tarım arazileri ile evleri su bastı.

Dün akşamki şiddetli yağış, Şereflikoçhisar'da hayatı olumsuz etkiledi. Yeni Mahalle ile Ekici, İstiklal, Hürriyet mahallelerinde şehir şebeke suyundan çamur aktı. Mahalle sakinleri, şebeke suyunu kullanamadı.

Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Ramazan Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kadıncık köyünde dünkü şiddetli yağış sonrası drenajı çok fazla olan yağmur suyunun, içme suyuna karıştığını belirterek şöyle dedi:

''Olayın meydana geldiği anda Şereflikoçhisar Belediyesi Su İşleri Müdürlüğünde görevli personel bu bölgeye giderek borularda bulunan suyu, depodaki suyun tamamını tahliye ettiler. Tamamen boşalan su hattı ve depo yeniden kullanılabilir hale getirilerek klorlama çalışmalarının tamamlanması ile birlikte öğleden sonra vatandaşların hizmetine sunulacak.''

Şehre su sağlayan boru ve depolardaki çalışma sürüyor. Bu nedenle şehre su verilemiyor. Çalışmaların akşama kadar tamamlanmasına çalışılıyor.

YOLLAR BALÇIKLA KAPLANDI

Yağış, ilçe merkezini de etkiledi. Rakımı yüksek mahallelerden ve dağdan yağmur sularıyla gelen toprak nedeniyle Sarıkaya, Kale, Sanayi mahallelerindeki yollar balçığa büründü. Belediye ekipleri, yollardaki balçığı temizledi.

Öte yandan, Kadıncık köyü ve E-90 kenarındaki tarlalar da yağıştan etkilendi.

SEL NEDENİYLE 3 ARAÇ SÜRÜKLENMİŞTİ

Akşam saatlerinde başlayan ve şiddetini artıran yağış, Paşa Dağı'nda yağmur sularının birikmesine neden olmuştu. Yağmur sularının, ilçenin Büyükdamlacık köyünün içinden geçen dereyi taşırması nedeniyle birçok ev ve iş yerini su basmıştı. Sel nedeniyle park halindeki 3 araç da sürüklenmiş, araçlar, Ankara İl Özel İdaresi ekipleri ve Şereflikoçhisar Şoförler Odasına ait vinç yardımıyla dereden çıkarılmıştı.