BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

En çok merak edilen açıklama! Arınç ne dedi?

Başbakan Erdoğan yaptığı öğrenci evi açıklaması ile en çok Bülent Arınç'ı zorda bıraktı. Arınç o açıklamanın ardından bakın ne dedi?

Abone ol

Öğrenci eviyle ilgili Zaman'ın haberi ortaya çıktığında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 'asparagas' açıklaması yapmıştı. Başbakan Erdoğan ise 'konuştuğumu inkar etme anlayışım yok' diyerek öğrenci eviyle ilgili haberi doğrulamıştı.

O açıklamanın ardından gözler Erdoğan ile ters düştüğü yorumları yapılan Bülent Arınç'a çevrilmişti.


"Sözlerimin arkasındayım" diyen Arınç, Başbakan'ın düşüncelerinin de doğru olduğunu ifade etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Görüşmelerinden sonra Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a, öğrenci evleriyle ilgili Başbakan ile ters düşen açıklamaları soruldu. 

 "Sözlerimin arkasındayım." diyen Arınç, bu kadar yurt yaptıklarını ancak yeterli olmadığını vurguladı. Öğrenci sayısının çok fazla olduğunu belirten Arınç, özel yurtlar olduğunu ve bunların denetlenmesi gerektiğini ifade etti.

Özel evler kiralamak suretiyle kalanlar olabileceğine dikkat çeken Arınç, "Bütün bunların bizi ilgilendiren noktada bir görüşmesinin yapıldığını ben biliyorum." dedi.

BAŞBAKAN'IN DÜŞÜNCESİ DOĞRU

Başbakanın bütün bunların yanında kızlı erkekli kalanların olduğunu ve apartmandan gelen şikayetler bulunduğunu söylediğini ve araştırılmasını istediğini dile getiren Arınç, Başbakan'ın kendi düşünceleriyle ilgili kısmının da tamamen doğru olduğunu, kendi söylediklerinin de doğru olduğunu kaydetti.

REŞİT İNSANA ENGEL OLAMAZ

"Kiralama yöntemiyle kalınıyorsa ve reşit de olmuşlarsa, yani reşit olan insanların birlikte kalmalarına bir engel olmadığı kanaatindeyim" diyen Arınç, ancak anne baba olduklarını hatırlatarak muhafazakar ve demokrat bir parti olduklarını buradan oy aldıklarını ifade etti.

GÖNÜL RIZASI VARSA SIKINTI NEDİR?

Kimi anne babanın bundan rahatsız olmayabileceğine dikkat çeken Arınç, konuya ilişkin bir televizyonda yapılan yayında bir kızın biraz da kızararak "Ateşle barut bir arada olur mu?" dediğini aktardı. "Mahsurlu görenlerde bence büyük bir eksiklik var." diyen Arınç, "Gönül rızası ile bir arada kalıyorlar, bir arada kalmalarında yasal bir sorun yoksa o zaman sıkıntı nedir?" diye sordu.

BEN SÖYLEYECEĞİMİ SÖYLEDİM

"Baskıcı bir unsur olmamalı ancak ama bu tür şikayetler olduğunda da konunun üzerine düşmeliyiz." diyen Arınç, şöyle devam etti:

-"Ben söyleyeceğimi söyledim o da söyleyeceğini söyledi. Onun bir siyaset yapma tarzı var; benim bir siyaset yapma tarzım var. Biz dün bir kafede oturup görüş alışverişi de yapmadık. 40 yıldır birbirimizi tanırız. Bugüne kadar bir görüş ayrılığımız da olmadı."



BAŞBAKAN ERDOĞAN ÖĞRENCİ EVİ AÇIKLAMASI


Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında öğrenci eviyle ilgili açıklamalarını doğruladı. Gazetelerin manşetlerine çıkan öğrenci evi açıklamasının tam metni

BÜLENT ARINÇ ÖĞRENCİ EVİ AÇIKLAMASI;

'DÜPEDÜZ ASPARAGAS'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Zaman'da çıkan Erdoğan'ın öğrenci evlerine yönelik açıklamasını 'düzedüz asparagas' diye yalanlamıştı. Arınç'ın öğrenci evi açıklamasının tam metni için tıklayın

Yalçın Akdoğan öğrenci evi izahı

Erdoğan'ın düzenleme gerekiyor sözlerine Erdoğan'ın siyasi başdanışmanı Yalçın Akdoğan açıklık getirdi.

Başbakanlıktan öğrenci evi açıklaması

Başbakanlıktan yapılan öğrenci evi denetimi açıklamasında yer alan bilgiye göre: Evlere denetim yok, talimat yurtlar için...

Ahlak polisi İran'daki gibi ev mi basacak?

CHP milletvekili Umut Oran Başbakan'a öğrenci evlerinin nasıl denetleneceğini sordu.

Başbakan Erdoğan'dan öğrenci evi talimatı

Başbakan Erdoğan, üniversite öğrencilerinin kaldıkları evleri denetlemesi için valiliğe talimat verdi.

Serter'den Başbakan'a öğrenci evi tepkisi!

Başbakan Erdoğan, AKP Kızılcahamam Kampı'nda "Kız öğrenciler, erkek öğrenci ile aynı evde kalıyor. Muhafazakar yapımıza bu ters" diyerek valilere talimat verdiğini söyledi.