BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan öğrenci evi açıklaması olay yaratacak!

Kız ve erkek öğrencilerin aynı evde kalmasına yönelik sözlerini Başbakan Erdoğan doğruladı. Valilere de talimat vermiş. Bu açıklama olay yaratacak.

Abone ol

İNTERNET HABER - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, öğrenci eviyle ilgili açıklamalarını doğruladı. Dün hükümet kanadından gelen açıklamalarda 'kız-erkek aynı evde kalan öğrencilerin denetleneceğine' yönelik haber yalanlanmıştı.

Başbakan Erdoğan ise valilere bu yönde talimat verdiğini söyleyerek, "Bazı yerlerde yurtlar noktasında ihtiyacına cevap veremediğimiz için evlerde kalma noktasında sıkıntı yaşanıyor. Buralarda güvenlik güçlerimize gelen istihbarı bilgiler var. Valiliklerimiz bu durumlara müdahale ediyorlar. Niye rahatsız oluyorsunuz?" dedi.

İşte Başbakan'ın partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamalar;

KONUŞTUĞUMU İNKAR ETME ANLAYIŞINA
SAHİP BİR İNSAN DEĞİLİM

Yazılı görsel ve sosyal medyada istişare toplantısında konuşulduğu söylenen bazı konular yer aldı. Ben karakteri itibariyle farklı bir siyasetçiyim. Ve bir yerde konuştuğumu inkar etme anlayışına sahip bir insan değilim. Ne yapıyorsak inanarak yaparız, ne söylüyorsak da arkasında durarak söyleriz. Öyle eğilip bükülerek omurgasız bir şekilde birşeyi sürdürmenin hiçbir zaman hesabı içinde olmadım, olmam.


BÜLENT ARINÇ ÖĞRENCİ EVİ AÇIKLAMASI;

'DÜPEDÜZ ASPARAGAS'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Zaman'da çıkan Erdoğan'ın öğrenci evlerine yönelik açıklamasını 'düzedüz asparagas' diye yalanlamıştı. Arınç'ın öğrenci evi açıklamasının tam metni için tıklayın

Yalçın Akdoğan öğrenci evi izahı

Erdoğan'ın düzenleme gerekiyor sözlerine Erdoğan'ın siyasi başdanışmanı Yalçın Akdoğan açıklık getirdi.

Başbakanlıktan öğrenci evi açıklaması

Başbakanlıktan yapılan öğrenci evi denetimi açıklamasında yer alan bilgiye göre: Evlere denetim yok, talimat yurtlar için...

Ahlak polisi İran'daki gibi ev mi basacak?

CHP milletvekili Umut Oran Başbakan'a öğrenci evlerinin nasıl denetleneceğini sordu.

Başbakan Erdoğan'dan öğrenci evi talimatı

Başbakan Erdoğan, üniversite öğrencilerinin kaldıkları evleri denetlemesi için valiliğe talimat verdi.

Serter'den Başbakan'a öğrenci evi tepkisi!

Başbakan Erdoğan, AKP Kızılcahamam Kampı'nda "Kız öğrenciler, erkek öğrenci ile aynı evde kalıyor. Muhafazakar yapımıza bu ters" diyerek valilere talimat verdiğini söyledi.

BİZ MUHAFAZAKAR PARTİYİZ

Biz muhafazakar demokrat partiyiz. Yaşam tarzımız değiştiriliyor gibi ithamlarla karşılaşıyoruz. Arkadaşlar 4.5 yıl belediye başkanlığı yaptım, aynı ithamlarla hep karşı karşıya olrum. Biz o söylenenlerden dolayı değil şiirden dolayı içeri alındık. 11 yıl Türkiye'yi yönetiyoruz. Hep yine buna benzer arayışlar devam ediyor. AK Parti kimin yaşam tarzına müdahale etti? 

ÇOCUKLAR BİZE EMANETTİR

Kim hangi yaşam tarzından tart edildi? Birileri zulme uğradıysa muhafazakar kesimdir. Bu ülkede birileri zulme uğradıysa o muhafazakar kesim olmuştur. Ve bu acımasızca yapılmıştır. Şu anda devran değiştiği için birileri bir şey kapmaya bunun gayreti içinde olmaya çalışıyor.

Biz sorumluluk makamında, muhafazakar demokrat bir parti olarak herkesin çocukları bize emanettir.

YURTLARDA KIZ-ERKEK AYRIŞTIRDIK

Biz kızların, erkeklerin devletin yurtlarında karışık kalmasına müsaade etmedik, etmiyoruz. Efendim bazı gazeteler şöyle yazmış, köşe yazarları böyle yazmış, ne yazarlarsa yazsınlar dünyada dünyada bunun verimlilik psikolojisi içinde hiçbir zaman izahı yapılamaz. Biz buna kesinlikle müdahil olduk. Şu anda yurtlarımızda kızlarımızın erkek öğrencilerle bir defa ayrıştırması çabasını hızla devam ettiriyoruz ve bunu yüzde 70 oranında gerçekleştirdik.

KOMŞULAR İHBAR EDİYOR

Bazı yerlerde yurtlar noktasında ihtiyacına cevap veremediğimiz için evlerde kalma noktasında sıkıntı yaşanıyor. Buralarda güvenlik güçlerimize gelen istihbarı bilgiler var. İstihbari bilgilerden hareketle de valiliklerimiz bu durumlara müdahale ediyorlar. Niye rahatsız oluyorsunuz? Bazı köşe yazarları inadına bu tür şeyleri yazıp çizecekler diye biz bu ihbarları bir kenara atamayız.

ANNELER BABALAR İSTİYOR

Peki bu nerelerden geliyor? Aynı apartmanın içinde bakıyorsunuz komşuları ihbar ediyor. Buralarda nelerin olduğu belli değil. Karma karışık. Her tür şeyler olabiliyor. Ondan sonra anneler babalar feryat ediyor, 'devlet nerede' diye. Devletin burada olduğunu anlatmak için bu adımlar atılmaktadır, atılacaktır. 

BİZ MÜDAHALE EDERİZ

Kusura bakmasınlar. Bir muhafazakar demokrat iktidar olarak, bizler müdahil olmak durumundayız.
Bu yaşam tarzına müdahale değildir. Kimse bunu bu şekilde yorumlamasın. Yorumlayanlar varsa buyursun yorumlasınlar.

BURADAN İLAN EDİYORUM

Ama biz öyle bir sorumluğun manen altına giremeyiz. Bunu böyle bir defa herkes bilmeli. AK Parti'nin programında kimliğinde böyle bir sorumluluğun altına girmek yok. Buradan ilan ediyorum, şahsen bulunduğum makam, asla buna müsade etmez. Çünkü bir başbakan olarak bu anadolunun topraklarını bilen bu ülkede annelerin babaların kahir ekseriyetinin asla bu işlere asla müsade etmeyeceğini bilen insanım.

SOSYAL MEDYA YIKILDI

Başbakan Erdoğan'ın öğrenci evlerine yönelik açıklaması sosyal medyayı salladı. Günün en çok yorum yazılan konusu olmaya aday olan açıklama için bakın neler denildi;

screen-shot-2013-11-05-at-1.04.45-pm.png
screen-shot-2013-11-05-at-1.05.20-pm.png
screen-shot-2013-11-05-at-1.04.07-pm.png
screen-shot-2013-11-05-at-1.05.28-pm.png
screen-shot-2013-11-05-at-1.05.39-pm.png
screen-shot-2013-11-05-at-1.05.47-pm.png
screen-shot-2013-11-05-at-1.05.55-pm.png
screen-shot-2013-11-05-at-1.06.16-pm.png
screen-shot-2013-11-05-at-1.06.47-pm.png
screen-shot-2013-11-05-at-1.06.59-pm.png

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN MARMARAY AÇIKLAMASI (TAM METİN - TIKLAYIN)