BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Başbakanlıktan öğrenci evi açıklaması

Başbakanlıktan yapılan öğrenci evi denetimi açıklamasında yer alan bilgiye göre: Evlere denetim yok, talimat yurtlar için

Abone ol

Başbakan Erdoğan’ın, üniversite öğrencilerinin kaldıkları evleri denetlemesi için valiliğe talimat verdiği haberlerinin ardından, Başbakanlık kaynakları, Erdoğan'ın yurt sıkıntısına dikkat çektiğini, valiye verilen talimatın evlere denetimle ilgili değil, yurt sorunuyla ilgili olduğunu bildirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, yurt yetersizliğinden yakınan milletvekillerini yanıtlarken, “Denizli’de şahit olduk, yurtların yetersizliği beraberinde çeşitli sıkıntılar doğuruyor. Kız-erkek öğrenciler aynı evde kalıyor, bu yapımıza ters. Vali Beye bunun talimatını verdik, bir şekilde denetimi yapılacak” dediği öne sürüldü.

Başbakanlık kaynakları ise Başbakan Erdoğan’ın yurt sıkıntısına vurgu yaparak, öğrencilerin aynı evlerde erkekli kızlı yaşamak zorunda kaldıklarını ifade ettiğini, ancak evlere denetimle ilgili bir konudan bahsetmediğini belirttiler. Başbakanlık yetkilileri, Erdoğan’ın valiye talimatının evleri kontrolle ilgili değil, yurt sorunun çözülmesiyle ilgili olduğunu ifade ettiler.



Zaman Gazetesi'nin haberine göre Başbakan Erdoğan, dün partisinin Kızılcahamam kampının son gününde, partililere yaptığı konuşmada, pek çok konunun yanı sıra üniversite öğrencilerin yurt sorunlarına da değinirken ilginç bir denetim hazırlığından söz etti...

13935.jpg