BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Başbakan öğrenci yurtları için talimat verdi!

Başbakan Erdoğan, üniversite öğrencilerinin kaldıkları evleri denetlemesi için valiliğe talimat verdi.

Abone ol

Zaman Gazetesi'nin haberine göre Başbakan Erdoğan, dün partisinin Kızılcahamam kampının son gününde, partililere yaptığı konuşmada, pek çok konunun yanı sıra üniversite öğrencilerin yurt sorunlarına da değinirken ilginç bir denetim hazırlığından söz etti.

'KIZ-ERKEK ÖĞRENCİ AYNI EVDE KALAMAZ'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üniversitelerdeki yurt yetersizliği sorunlarına dikkat çekerken, "Denizli ilinde şahit olduk. Yurtların yetersizliği beraberinde çeşitli sıkıntılar doğuruyor. Üniversite öğrencisi genç kız, erkek öğrenci ile aynı evde kalıyor. Bunun denetimi yok. Muhafazakar demokrat yapımıza bu ters. Vali Bey’e bunun talimatını verdik. Bunun bir şekilde denetimi yapılacak." ifadelerini kullandı.

HACI BEKTAŞ GİBİ BİZ YAŞIYORUZ

Başbakan’ın değindiği bir diğer konu, Hacıbektaş törenleriydi. Anma etkinliğinin son olarak Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın yumruklanması ile gündeme gelmesine kızan Erdoğan, “Hükümet olarak bundan böyle Hacıbektaş etkinliklerine katılmıyor, desteğimizi çekiyoruz.” çıkışını yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın orada yine etkinlik yapmaya devam edeceğini ama kendilerinin katılmayacaklarını aktardı. Nevşehir Üniversitesi’nin adını ‘Hacı Bektaş’ olarak değiştirdiklerini hatırlatan Erdoğan, “Daha farklı konularda çalışmamızı yapıyoruz. Hacı Bektaşi gibi yaşayan aslında biziz, onlar pek öyle yaşamıyor.” göndermesinde bulundu.