BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Hükümet öğrenci evlerini denetleyecek

Başbakan Erdoğan, kızlı erkekli kalınan öğrenci evlerini denetleyeceklerini söyledi.

Abone ol
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Finlandiya'ya uçtu. Bir grup gazeteciyle birlikte bir dizi temaslarda bulunacak Erdoğan, dün gün boyu tartışılan öğrenci evleriyle ilgili açıklama yaptı. Seçimlerde, "Bakan arkadaşlara hangi görev verilirse onu yapmak zorundalar" diye konuşan Erdoğan, bir kez daha kabinede değişiklik sinyali verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya’ya hareketi öncesinde Ankara Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. Öğrenci evlerine denetim tartışmalarına ilişkin bir soru üzerine Başbakan Erdoğan, bu konuda gerekli yasal düzenlemenin yapılacağını söyledi.

DÜZENLEME OLURSA YETKİ VERİLİR

Kız erkek karışık yurtlar dönemini kapattıklarını anlatan Erdoğan, ev konusunda da bir çok şikayet olduğunu anlattı. Muhafazakar, demokrat bir iktidar olarak bu konuda ne gibi düzenleme yapılıp yapılmayacağını değerlendireceklerini ifade eden Erdoğan, müstakil evlerle ilgili de düzenleme yapılabileceğini söyledi. Bu konuda eğer yasal bir düzenleme gerekiyorsa, ilgili düzenlemeyi yapacaklarını kaydeden Erdoğan, bu konuda valiliklerin inisiyatifleri varsa kullanmaları gerektiğini söyledi. HABER DETAYI İÇİN TIKLAYIN
 
FENERBAHÇE SEÇİMLERİ HAYIRLI OLSUN
 
Fenerbahçe’nin başkanlık seçimine ilişkin soruyu yanıtlayan Recep Tayyip Erdoğan, "Kulüplerle ilgili herhangi bir söylemde bulunmam doğru değil. Fenerbahçe camiası takdirini bu istikamette kullanmıştır. Bana düşen sadece, hayırlı olsun demektir. Tabii söylenenlerin, vaatlerin ne denli temelinin olup olmadığını herhalde şu bir buçuk yıllık sürem var diyor. Bir buçuk yıllık süre içerisinde Fenerbahçe camiası, görecektir" diye konuştu.
 
"AÇILIP KAPANMAYAN FASILLARLA İLGİLİ GİRİŞİMLERİMİZ VAR"
 
AB süreci ile ilgili olarak Başbakan Erdoğan, "Açılıp kapanmayan fasıllarla ilgili girişimlerimiz var. Temenni ederiz ki açılıp da kapanmayan bu fasıllar da, bu vesileyle bir an önce kapanma sürecine girer" dedi.
 
"BAKAN ARKADAŞLARIMIZ VERİLEN GÖREVE GİTMEK DURUMUNDADIR"
 
Yerel seçimlerle ilgili herhangi bir revizyonun söz konusu olmadığını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Adaylıklar netleştikten sonra bakan arkadaşlarımızdan aday olması gerekenler olursa, neticeleri görüp ona göre adım atacağız. Bakan arkadaşlarımız da verilen görev neyse, o göreve gitmek durumundadır. O zaman tabi ki o arkadaşlarımızın yerine bir değişiklik yapmamız gerekir" diye konuştu.

14092.jpg