BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,86
ALTIN 2.384,92
HABER /  GÜNCEL

En çok İzmirli kızlar kaçıyor

Evlerinden kaçan ve bir daha haber alınamayan genç kız sayısı giderek artıyor

Abone ol

Ege Bölgesi’nde, 2007 yılı başından itibaren, evlerinden kaçan ve kendilerinden bir daha haber alınamayan 12-17 yaş arasın genç kız sayısı 132’ye ulaştı.

İZMİR BİRİNCİ

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü internet sitesindeki bilgilere göre yalnızca Ege Bölgesi’nden 132 genç kızın evinden kaçıp kayıp olduğu belirtildi. Buna göre 56 genç kızın evden kaçarak ortadan kaybolduğu İzmir, sıralamada 1’inci oldu.

İNTERNET SEBEPLERDEN BİRİ

İzmir’in ardından 26 kızla Balıkesir, 17 kızla Manisa, 11 kızla Aydın, 9 kızla Çanakkale, 5 kızla Uşak, 4’er kızla Denizli ve Muğla izledi. Psikyatr Bekir Ceylan da son zamanlarda eğitimin zayıflaması, TV’lerdeki bazı programların olumsuz etkileri, ailelerin çocuklar üzerindeki disiplin eksikliğinin arttığını belirterek, şunları söyledi: “Ailelerin çocuklarına aşırı baskı yapmaları ya da aşırı özgür bırakmaları çeşitli sorunları da beraberinde getiriyor. Baskılar yüzünden evlerinden çıkamayan kızlar, internette tanıştığı kişiler tarafından kandırılıyor. Ailelerin çocuklarına karşı davranışları çok önemli. Çocuklara gerekli sorumlulukları verilmeli. Anne ve babalar çocukların davranışlarını izlemeli. Anormallikler görüldüğünde de baskı yapma yerine uzmanlardan yardım almalı.”