BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,96
ALTIN 2.448,95
HABER /  POLİTİKA

Bölücübaşı DTPlileri fırçaladı

DTP Güneydoğu'da kan kaybediyor. AK Parti güçleniyor. Bölücübaşı telaşlandı.

Abone ol

Teröristbaşı Öcalan DTP'yi halkın arasına karışmamakla suçlayarak AK Parti'nin çalışmalarını örnek gösterdi. Bölücübaşı, DTP'ye "siyaset ciddi iştir yapacaksanız ciddi yapın" dedi.

Öcalan'ın avukatlarıyla yaptığı açıklamalar PKK'ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı'nda yayımlandı. Öcalan, DTP konusunda ise şu değerlendirmelerde bulundu:

AK Parti halka gidiyor
"DTP doğru siyaset yapmalı, halkla iç içe olmalı. AKP halka gidiyor, siyaseti halka indiriyor. AKP nin yaptığı çalışmanın bin katını yapmalı. Demokratik toplumun bir gereği olarak mahalle mahalle, köy köy, hatta sokak sokak örgütlenmelerini önermiştim.

Her türlü demokratik örgütlenmeyi yaratan; demokratik toplum, demokratik kadın, demokratik gençlik, demokratik çevre, demokratik ekonomi, demokratik sanat, demokratik kültür vs. kazanacaktır.

Belediye başkanları tasfiye edilebilir
Siyaset ciddi bir iştir, siyaset yapılacaksa bunu doğru yapmak gerekir. Uyarılarımı ne kadar ciddiye alırlar bunu ben bilemem ama yine söylüyorum? Belediye başkanları tasfiye de edilebilir, bunlara karşı ne önlem aldın? Karşınızdakiler çok acımasızdırlar sizin canlarınıza da yönelebilirler. Hatta burada bana da yönelebilirler. Ben ne yapabilirim ki? AKP nin bu gücü var.

Ciddiyetsiz siyaset
Öyle şikayetle ağlayarak siyaset olmaz. Böyle ciddiyetsiz siyasetiniz devam ederse beni sevenlere, taraftarlarıma artık sizi desteklemediğimi söylerim. Belediye başkanlarını da DTP yi de tasfiye edebilirler. Ben onların tasfiyesine değil halkın onlara verdiği desteğe, emeğine, binlerce öldürülen yurtseverin dökülen kanlarına acıyorum. Kürtler adına Siyaset yapacaklarsa bunu bilerek yapsınlar."