BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,74
ALTIN 2.434,77
HABER /  EKONOMİ

Ekonomist Osman Altuğ'dan dolar açıklaması! Pazartesi akla kara belli olacak!

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından Dolar ve Euro'da düşüş devam edecek mi? Ekonomist Prof. Dr. Osman Altuğ, merak edilen konuya ilişkin "Pazartesi akla kara belli olacak!" dedi.

Abone ol

Türkiye Cumhuriyeti  Merkez Bankası (TCMB) Naci Ağbal yönetimindeki ilk kararını açıkladı. Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısından çıkan karara göre politika faizi 475 baz puan artarak yüzde 15’e çıktı. Faiz kararının ardından Dolar düşecek mi? Parasının değerini korumak isteyenler ne yapacak? Dolar kazandırmaya devam edecek mi? Dolar kaç TL'ye kadar gerileyecek? Prof. Dr. Osman Altuğ'dan döviz kurları ile ilgili dikkat çeken açıklamalar geldi.

"Kimse umutlanmasın"

Ekonomi yönetimindeki değişim, döviz kurlarını sert bir şekilde düşürdü. Dolar ve Euro'daki düşüşün devam etmesi için Merkez Bankası politika faizini 475 baz puan arttırdı. Merkez Bankası’nın kararının Dolar ve Euro'ya etkisini değerlendiren Osman Altuğ, “Kimse faiz yükseldi, kurlar düşecek diye umutlanmasın. Dolar ve Euro’daki düşüşler bir iki gün devam edecektir" şeklinde konuştu.

"Dolar 7.5'in altına inmez"

Kasım ayının başında 8.45 TL'ye kadar çıkan Doların hafta başında 7.64 TL'ye kadar gerilemesinin ardından düşüşün devam edip etmeyeceği konusunda konuşan Osman Altuğ, "Karardan sonra Dolar 7.5’in altına inmeyecektir. Merkez Bankası’nın faiz kararı anca hafta sonunu çıkarır.” diye konuştu.

"Pazartesi veya salı akla kara belli olacak"

Merkez Bankası'nın faiz kararının ne zamana kadar etkili olacağını açıklayan Osman Altuğ, "Merkez Bankası’nın toplantılarını endişelerden dolayı Perşembe günü yaparlar. Hafta sonuna gelsin diye. Pazartesi veya Salı günü akla kara belli olacaktır” ifadelerini kullandı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Komşuları görünce şoke oldu genç kadının evinden çıkardılar
Foto Galeri Komşuları görünce şoke oldu genç kadının evinden çıkardılar Galeriye Gözat