BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,76
HABER /  GÜNCEL

Ekmek kaç TL İstanbul'da ekmek kaç paraya satılıyor?

Doların hızla artması sonucu Türk lirasının değer kaybetmesi ile birçok ürüne ard arda zamlar gelmeye başladı. Başta İstanbul olmak üzere birçok mega kentte ekmeğin yeniden zamlanarak 4 lira olacağı iddia edildi. stanbul'da 200 gram ekmek artık zincir marketlerde 2 liraya, 250 gram ekmek de artık fırınlarda ve zincir marketlerde 2,5 liraya satılıyor

Abone ol

Ekmek kaç para oldu, İstanbul'da ekmek şu anda kaç paraya satılıyor araştırması vatandaşın gündeminde.  Dövizdeki hareketliliğin un fiyatlarında yükselişe neden olduğu ve İstanbul'da ekmek fiyatlarına yeni bir zam yapılacağı iddiası vatandaşların gündemine geldi.

Peki İstanbul'da ekmeğe zam gelecek mi? Ekmek 4 lira mı olacak? İşte ayrıntılar...

Türkiye Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar 2 hafta içerisinde unun çuvalının 200 TL'den 360 liraya kadar yükseldiğini mevcut durumda ekmeğin 3 - 4 TL'ye kadar zamlanması gerektiğini belirtti.

Megakentte hali hazırda İstanbul'da 200 gram ekmek artık zincir marketlerde 2 liraya, 250 gram ekmek de artık fırınlarda ve zincir marketlerde 2,5 liraya satılıyor. Haberlerin akabinde ise 4 lira civarında satılacağı, vatandaşları tedirgin etti.

Ekmek 4 TL mi olacak sorusu yoğun bir şekilde araştırılırken, gerçek ortaya çıktı.

Yeni zam açıklaması: Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı açıklamasında, bugün bazı gazetelerde "Ekmek 4 liradan satılacak", "10 güne kadar fırınlar kepenk kapatacak" başlıklı haberlerle kamuoyunda infial yaratılmasının kendilerini üzdüğünü bildirdi.

Ekmeğin temel girdilerinde hissedilir bir yükselişin söz konusu olduğunu vurgulayan Balcı, şu değerlendirmede bulundu:

Haberler yalan: "Un fiyatları, maya fiyatları, elektrik, doğal gaz ve suyun fiyatı her gün değişmektedir ancak bu demek değildir ki biz vatandaşlarımızı ekmeksiz bırakacağız. Tüketicimizin mağdur edilmemesi, esnafımızın daha da büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalmaması için mutlaka ama mutlaka gereken yapılacaktır. Ekmeğin 4-5 lira olacağı şeklindeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. İstişarelerle çözümden yanayız. Bu konuda da kapımız herkese açık."