BIST 10.159
DOLAR 32,17
EURO 35,07
ALTIN 2.470,34
HABER /  GÜNCEL

Efendim ben ayakta bekliyim

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kağıthane Kaymakamlığı'nı ziyareti sırasında ilginç diyaloglar yaşandı.

Abone ol

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kağıthane Kaymakamlığı'nı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Kaymakam Narinoğlu'nun koltuğuna oturması için ısrar ettiği Mutlu, "Otur da bizde rahat edelim" karşılığını verdi.

Vali Hüseyin Avni Mutlu, Kağıthane Kaymakamlığı'nı ziyaret etti. Makam aracından indikten sonra çevredeki esnaflar ve vatandaşlarla sohbet eden Mutlu, ardından kaymakamlık personeliyle görüştü. Mutlu daha sonra Kaymakam Ahmet Narinoğlu'nun odasına geçti. Bu sırada Kaymakam Ahmet Narinoğlu, koltuğunu Vali Mutlu'ya vermek istedi. Narinoğlu, makamını göstererek, "Buyurun geçebilirsiniz efendim" dedi.
Ancak Mutlu, "Hayır öyle bir şey olmaz, sen geç yerine" karşılığını verdi. Koltuğunu Mutlu'ya vermek için ısrar eden Kaymakam Narinoğlu ise, "Efendim ben ayakta bekliyim" teklifinde bulundu. Bunun üzerine Vali Mutlu, Narinoğlu'nu yerine oturtarak, "Burası benim makamım değil, devletin makamı. Otur da bizde rahat edelim" dedi.

Kaymakam Ahmet Narinoğlu'nun makamında gerçekleşen görüşmenin ardından Mutlu ve Narinoğlu, restorasyon çalışması süren Kağıthane Kasrı Hümayunu-Küçük Zabit Mektebi'ni gezdi. Basın mensuplarına açıklama yapan Mutlu, "Yapılan çalışmalarla ve ilçelerimizin ihtiyaçlarıyla ilgili bilgiler alıyoruz. Tespitlerde bulunmaya çalışıyoruz. Bizzat yerinde gezip, yatırımlarımızın hangi ölçüde olduğunu görüyoruz. Şayet daha yakın takip edilmesi gereken hususlar varsa onları da ilgili arkadaşlara talimat veriyoruz. Dolayısıyla incelemelerimizi sürdürüyoruz.

Bugün de Kağıthane ilçesindeyiz. Burası da hükümet konağı olarak düşünülüyor. Onarım çalışmaları Özel İdaremiz tarafından yapılmakta. 1860'ların binası. Burada tarihe saygı noktasında ciddi bir onarım faaliyetleri yürütülüyor. İnşallah bu yılsonuna kadar kaymakamlığımız ve ilgili birimleri bu merkeze taşıma konusunda ciddi bir çaba harcıyoruz" dedi.

Mutlu, incelemelerinin ardından Kağıthane'den ayrıldı.