BIST 10.628
DOLAR 32,24
EURO 34,99
ALTIN 2.430,69
HABER /  GÜNCEL

Umreye gidecek olan vatandaşların çilesi

Umreye gitmek için İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na gelen 456 vatandaş, 36 saati aşkın süredir gümrükte bekletiliyor

Abone ol

Vatandaşlar, neden bekletildiklerini öğrenmek istedikleri ne hava alanını yetkililerinden ne de ilgili turizm şirketinden bir açıklama alamamış. Havaalanı yetkilileri olayın kendileri ile ilgisinin bulunmadığını belirtirken, şirketin telefonları ise cevap vermedi.

İzmir, Denizli, Uşak, Afyon, Aydın, Manisa illerinden umreye gitmek isteyen 456 kişi Adnan Menderes Havalimanı'na gelerek Pazar günü saat 1100'de gümrük işlemlerini yaptırıp kapıdan içeri girip uçağa alınacakları vakti beklemeye başladıklarını söyledi. Yolculardan Mustafa Özdoğan, Tunahan şirketiyle geldiğini belirterek, "456 hacı adayı burada mahsur kaldık. Gümrük işlemlerimizi yaptırdığımız içinde dışarıya da çıkamıyoruz." dedi.

Şeref ve Muradiye Gökmen çifti ise Hudeybiye Turizm ile bağlantılı Ardınç Turizm ile gideceklerini belirterek "24 saat aşkın bir süredir buradayız. Dışarıya da çıkamıyoruz. Alış veriş de yapamıyoruz. Bugün bir kumanya verdiler. Önce saat 16.00 dediler, 2000 oldu. 24 saat geçti hala bir haber yok." şeklinde konuştular. Hatice Çınar'ın oğlu ise annesinin Pazar gecesinden bu yana beklediğini bu gece gitme ihtimalini olduğunu tur yetkililerinin de net bilgi vermediğini söyledi.

Yaptığımız tüm aramalara rağmen turizm şirketi yetkilileri konuya ilişkin bir açıklama yapmaktan kaçındı. İzmir Adnan Menderes Hava Limanı yetkilileri ise konunu kendileri ile ilgili olmadığını, tur şirketlerinin yabancı havayollarıyla arasındaki bir problem olduğunu aktarmakla yetindi.