BIST 10.612
DOLAR 32,23
EURO 34,98
ALTIN 2.428,33
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tekirdağlı Rıfat Tayvan'da çoşturuyor!

Tekirdağlı Rıfat Karlova, Tayvan'da aranan bir yıldız oldu ama Türkiye' de tanınmıyor.

Abone ol

Tayvan ve Çin'de, Türklerin daha iyi tanınması için çalıştığını belirten Karlova, Türkiye'den destek istedi.

Çince stand-up yaptığı Tayvan ve Çin'de ünlenen Tekirdağlı Rıfat Karlova, kendi ülkesinde tanınmıyor oluşundan dert yandı. Dizi projelerinde de yer aldığını kaydeden Karlova, "Televizyonda yapmak istedikleri projelerde yardımcı oluyorum ve bunun yanında eğitimimi alıyorum. Tayvan'da eğlence sektöründe yer almaya çalışıyorum'' dedi.

Projelerini üretirken aynı zamanda senaryo yazmak için kendisini geliştirdiğini anlatan Karlova, kariyerini belirlerken de Türkiye'nin adını duyurmak istediğini söyledi. Karlova, "Amacım Türkiye'yi de yanımda taşımak. Bir Türk olarak sahnede bulunduğum zaman sorumluluk hissediyorum. Türkiye'yi daha iyi anlatmak istiyorum. Her televizyon, her sahneye çıktığımda Türkiye'yi kültürünü anlatıp, Türk olduğumu vurguluyorum. Türkiye dediklerinde bir marka gibi güzellikleriyle kültürleriyle tanımalarını istiyorum" şeklinde konuştu.

Karlova, Türkiye'nin hem doğu hem de batı kültürüne yakın olduğunu, stand-up gösterilerinde buna yer verdiğini kaydetti. Türkiye'yi uluslararası arenaya çıkarmaya yönelik projeler çıkaracağını anlatan Karlova, şöyle tamamladı:
"Ben yalnız çalışmıyorum, fikir mühendisi arkadaşlarım var. Onlarla birlikte fikir geliştirip Türkiye ve Türk imajını dünyada daha güzel yerlere getirmenin planlarını yapıyoruz. Türkiye'deki seyircilerle hayatımı paylaşıyorum.

İstiyorum ki Türkiye'deki izleyicilerimiz beni daha çok desteklesin. Çünkü kendi doğduğum topraklardan gelen destek beni daha çok mutlu edecek, Tayvan'da ve Çin coğrafyasında tanınmak ve topraklarımda tanınmamak beni biraz üzüyor. Ben istiyorum ki ülkemdeki insanlar beni daha iyi
yakından anlasınlar, tanısınlar.

Nuri Bilge Ceylan, Avrupa'da ödül aldığı zaman, 'Yalnız ve güzel ülkem Türkiye için' demişti. Bu yalnızlıktan kurtulup Türkiye'de daha iyi işler başarabileceğimizi göstermemiz lazım. Ben belki şu anda yolun başındayım ama çok daha güzel işlere imza atacağıma inanıyorum."