BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.472,97
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Güvercinler meydana uğramaz oldu

Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi ve nem oranının yüzde 85'e ulaştığı İzmir'de, insanlar kadar güvercinler de sıcaklıktan etkileniyor.

Abone ol

Konak Meydanı ve Saat Kulesi önünde bulunan güvercinler artık meydana uğramaz oldu.

Güvercin sayısında azalma olduğunu dile getiren 30 yıldır güvercin yemi satan Aydın Güler; "Hava o kadar sıcak ki ben bile iki hafta gelemedim. İlk kez güvercinlerin buralara gelmediğini gördüm. Daha önce insanlar yürüyemezdi güvercinler yüzünden. Şimdi meydandaki boşluklar bariz görülüyor. Yem satışlarımız da oldukça fazla bir düşüş var. İnsanlar da sıcaktan gelmiyor. Güvercinler zaten yok" dedi.

Engelli olan ve ailesinin geçimini yem satarak karşılayan Güler, ev kirası, su parası ödeyemez duruma geldiklerini, güvercinlerin kendilerinin ekmek kapısı olduğunu ve güvercinler gittiği için para kazanamadıklarını söyledi. Günde 70-80 tabak yem satarlarken artık 30 tabak satabildiklerini söyleyen Güler, havaların soğuması ile güvercinleri tekrar bekleyeceklerini ifade etti.

Güvercinlerin sıcaktan oldukça fazla etkilendiğini dile getiren Emine Çelik de; "Güvercinler gitti ama Allah rızkımızı bize yine veriyor. 7 yıldır burada yem satarım ama güvercinlerin böyle gittiğini hiç görmedim. Onlar bizim ekmek teknemiz. Onlar azaldıkça bizimde kazancımız azalıyor" diye konuştu.
Beş yıldır yem sattığını söyleyen Kerim Baki de; "Havalar çok sıcak. Nem çok fazla. Güvercinler serin olan deniz kenarlarına gidiyor. Artık balon satıyorum. Çünkü yem satamıyorum. Güvercinler çok azaldı. Balon satarak ek gelir elde ediyorum. İnşallah havalar soğuduktan sonra güvercinler geri gelecektir" dedi.