BIST 9.879
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.458,83
HABER /  SPOR

Dünyanın en zengin futbolcusu Portekiz ekibine transfer oldu

Demirören Haber Ajansı
Demirören Haber Ajansı

Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo'yu genç yaşta geride bırakıp dünyanın en zengin futbolcusu unvanını elinde tutan Faiq Bolkiah (22), Leicester City altyapısından Portekiz Ligi ekibi Maritimo'ya transfer oldu.

Abone ol

Futbolcunun zenginliği ise babadan geliyor. Brunei Kralı Jefri Bolkiah'un oğlu ve Brunei prensi Hassanal Bolkiah'ın yeğeni olan Faiq Bolkiah, kariyerinde hiçbir profesyonel maçta oynamadan yeni bir takıma imza atarak dikkat çekti.

Los Angeles'ta doğan Faiq Bolkiah, Southampton alt yapısında futbola başlamış ardından da İngiliz futbol kulübü devi Chelsea alt yapısında forma giymişti.

Prens Hassanal Bolkiah kimdir?: 1946'da Brunei'nin başkenti olan Bandar Seri Begavan'da doğan Hassan, babasının feragatı ile 1968'de taç giymiştir. Kraliçe Elizabeth tarafından şövalye ilan edilmiştir. Brunei, 1984'e kadar Büyük Britanya'nın mandası olarak kalmıştır.

Eğitim hayatı: Malezya, Kuala Lumpur'da Victoria Enstitüsü'nde okuduktan sonra, Büyük Britanya Ordusu Harp Okulu'na başlayan Hassan, Eylül 1967 veliaht olarak ilan edilmesinin ardından, mezuniyetine bir yıl kala Brunei'ye dönmüştür. Çok sayıda üniversitenin 'Onursal Doktora'sı da bulunan Hassan, herhangi bir Üniversite bölümünden mezun olmamıştır. Bolkiah, yalnızca Brunei Sultanı ve Başbakanı değil aynı zamanda Dışişleri Bakanı, Savunma Bakanı ve Maliye Bakanı ünvanlarına sahip olmasıyla biliniyor. 

Forbes zenginler listesinin başlarından inmeyen Bolkiah, 20 milyar dolara yakın olan servetini ülkesinin zengin petrol ve doğalgaz kaynaklarına borçlu.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Amatör futbolcular federasyona yürüdü: Biz futbolun gariban insanlarıyız...
Foto Galeri Amatör futbolcular federasyona yürüdü: Biz futbolun gariban insanlarıyız... Galeriye Gözat