BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SAĞLIK

Dünya starları uyuşturucudan böyle kurtuldu

John Travolta, Kirstie Alley ve Juliet Lewis'in de aralarında bulunduğu çok sayıda dünya starını uyuşturucudan kurtaran program Türkiye'de.

Abone ol

UBAM Federasyonu başkanı sanatçı Dila Tezemir bir ilke imza atarak John Travolta, Kirstie Alley ve Juliet Lewis gibi dünyaca ünlü birçok ünlü film yıldızı ve şarkıcının uyuşturucu ve alkol bağımlılıklarından kurtulmasını sağlayan Narconon programını ülkemize getirdi ve Türkiye’deki ilk bağımlılık rehabilitasyon merkezini kuruyor.

Uyuşturucu bağımlılıklarının ilaçlarla çözülemeyeceğini savunarak uyguladığı rehabilitasyon programıyla başvuran her yüz kişiden seksen dördünü kurtarmayı başaran Narconon International UBAM Federasyonu ile sözleşme imzaladı. Sözleşmeyi Uyuşturucu Madde Bağımlılıkları ve alkolizmle Mücadele Federasyonu adına Dila Tezemir, Narconon International adına Avrupa Direktörü Giovanni Citterio imzaladı.

Merkezi Amerika’da bulunan ve 45 ülkede uyuşturucu ve alkolizm rehabilitasyon çalışmalarını yürüten kurumun Türkiye temsilciliğini Uyuşturucu Madde Bağımlılıkları ve Alkolizmle Mücadele Federasyonu üstlendi.

Söz konusu program kapsamında psikiyatrik ilaçlar kesinlikle kullanılmıyor ve başvuranlar bağımlı veya uyuşturucu kullanıcısı olarak adlandırılarak küçük düşürülmüyor. Narconon’a göre bağımlılıktan kurtulmak için müracaat eden herkes öğrenci olarak anılıyor.

2 MİLYON KİŞİ HAYATA DÖNDÜ

UBAM federasyonu Başkanı Dila Tezemir sözleşmenin imzalanmasının ardından, şunları söyledi:

“Uyuşturucu bağımlılığı bir hastalık değil aksine nefsani bir rahatsızlıktır . Bu rahatsızlık ilaçlar veya tıbbi müdahaleler ile yok edilemez. Bizim bu düşüncemizi kırk yedi yıl önce keşfetmiş olan bu kurumla görüşmelerimiz üç yıldır sürüyordu. Ne kadar acıdır ki İran ve Nijerya'da bile olan bu kurumun çalışmalarını ülkemize maalesef birçok insanımızı kaybettikten sonra getirebildik. Söz konusu uygulamaları Türkiye’mizdeki durumun vehametinden dolayı hızlıca öğrenebilmek için bir ekip kurduk ve bu ekip eğitimleri tamamlar tamamlamaz çalışmalarımıza başlayacağız. Narconon merkezlerinde uygulanan bu programla daha önce iki milyondan fazla insan bağımlılıktan kurtuldu ve bunların arasında dünyaca ünlü sanatçılarda var. Aksi bir durum olmazsa ilk rehabilitasyon merkezimizin açılışında onlarda aramızda olacaklar.”