BIST 9.879
DOLAR 32,47
EURO 34,71
ALTIN 2.437,08
HABER /  EKONOMİ

Petrol fiyatlarıyla ilgili sevindiren tahmin

İran ve Batı'nın anlaşması durumunda petrol fiyatları nasıl etkilenir? İşte işin uzmanından sevindiren tahmin.

Abone ol

Turcas Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy, İran ve Batılı güçler arasında güven sağlanması durumunda 6 ay sonra Brent petrolde 80 doların görülebileceğini söyledi.

Batılı güçlerin İran'la yürüttüğü nükleer müzakerelerin olumlu sonuçlanması gözleri petrol fiyatlarına çevirdi. CNBC-e’ye konuşan Turcas Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy, önümüzdeki 6 ay her iki tarafın birbirlerine samimiyet testi yapacağını belirterek 1 yıl içerisinde bölgede enerji fiyatlarının düşeceğini düşündüğünü söyledi. Aksoy, "Şu anda bizim için ilk hedef 100 doların altını görmektir. Ancak bu işler hiç belli olmaz. 6 ayda hakikaten iki taraf arasında bir güven sağlanırsa 80 doları da görebiliriz" diye konuştu. Brent petrol 111 doların üzerinde seyrediyor.

'1 YIL SONRA FİYATLARA YANSIR'

6 ay sonra bir geçiş yaşanacağını söyleyen Aksoy, ardından daha ciddi anlaşmalar meydana gelebileceğini kaydetti. Aksoy, "1 yıl sonra bu anlaşmaların neticelenmesiyle birlikte fiyatlara yansımaya başlayacaktır" dedi.

'BATILILAR TÜRK ORTAK İSTEYECEK'

Aksoy, Batılı ülkelerin İran’a girerken Türk ortak isteyeceğini belirterek, "Türk şirketleri buna hazır vaziyetteler. Bu mükemmel bir İran-Türkiye ve Batılı ortaklığı olacak ve bu sinerji her tarafa kazanç sağlayacaktır. Biz Batılı ortaklarımızdan dolayı şu andaki sınırların kontrolü altındayız. Biz şimdilik sadece gözlemliyoruz ama hazırız. İran’ı çok yakından takip ediyoruz, bunu yabancı ortaklarımıza götüreceğiz" dedi.