BIST 9.711
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.446,48
HABER /  DÜNYA

Kılıçdaroğlu’ndan MGK belgesi yorumu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ulusal bir gazetede yayınlanan ve Gülen hareketine yönelik eylem planı oluşturulması içerikli olduğu ...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ulusal bir gazetede yayınlanan ve Gülen hareketine yönelik eylem planı oluşturulması içerikli olduğu iddia edilen belgeyle ilgili, "O belge iktidarın iki yüzlü politika izlediğini gösteriyor. Düne kadar neler söylüyordu, meğer neler yapmış" dedi.
Balıkesir Ticaret Odası’nda bir toplantı düzenleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, Kamer Genç’in Japonya Milli Gününde Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a yönelik davranışını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, "Hanımefendinin konuşmasına müdahale etmek doğru değil. Japonya Büyükelçiliğinde yapılan toplantı, Japonya’nın topraklarında yapılmış bir toplantı sayılır. Yani Japonya’nın egemenliğinin bulunduğu yerdir. Dolayısıyla müdahale doğru değildir. Ama bir başka gerçek daha var. Kamer Genç’e yapılan müdahale de doğru değildir" diye konuştu.

MGK BELGESİ İDDİASI
Kılıçdaroğlu, ulusal bir gazetede yayınlanan ve Gülen hareketine yönelik eylem planı oluşturulması içerikli olduğu iddia edilen belgeyle ilgili ise, "Bugün yayınlanan MGK belgesi var. O belge iktidarın iki yüzlü politika izlediğini gösteriyor. Düne kadar neler söylüyordu, meğer neler yapmış. Bunu görüyoruz. Bir siyasetçinin temel kuralı, halkına yalan söylememek olmalı. Siyasetçi doğruların arkasından gitmek durumundadır. Gidip o belgeye imza atacaksınız, ama dönüp başka şeyler söyleyeceksiniz. Siyasette iki yüzlüye bu halkın prim vermemesi lazım" ifadelerini kullandı.
(İHA)