BIST 10.195
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.403,75
HABER /  POLİTİKA

DTPliler siyasi çözüm istedi

Hükümetin ekonomik açılımları DTP'lileri tatmin etmedi. Demirtaş fabrika değil, siyasi çözüm istedi.

Abone ol

DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, ''Fabrikalarla, TRT'den Kürtçe yayınlarla Kürt sorunu çözülmez; zihniyet değiştiğinde paketlere ihtiyaç olmadan sorunun çözüldüğü görülecektir'' dedi.

Demirtaş, 12 Mart askeri muhtırasının 37, İstanbul Gazi Mahallesi'nde yaşanan olaylarının 13'üncü yıl dönümü nedeniyle, DTP'li milletvekilleriyle Parlamentoda basın toplantısı düzenledi.

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Demirtaş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan'la görüşmeleri ile DTP'nin kapatılmasına ilişkin sürecin tesadüfen aynı günlere denk geldiğini bildirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme taleplerine henüz resmi bir cevap gelmediğini belirten Demirtaş, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile herhangi bir resmi görüşmenin söz konusu olmadığını, Çiçek ile DTP'li milletvekillerinin kuliste sohbet etmiş olmalarının da doğal olduğunu ifade etti.

Demirtaş, Cumhurbaşkanı Gül ile görüşmelerine ilişkin ''Açıklanmayan çok bir şey yok. Görüştüklerimizi açıklama takdir yetkisi kendisine aittir. Herkesin Cumhurbaşkanı olması vesilesiyle bizimle de görüşmüştür. Biz de niyetimizi anlattık. Somut bir proje veya dosyayla gitmedik. Sürece ilişkin hassasiyetlerin paylaşıldığı ziyaretler oldu'' dedi.

Demirdaş, Hükümetin 12 milyar YTL'lik yatırım paketine ilişkin soru üzerine şunları söyledi:

''Yapılacak her türlü pozitif şey, sorunun çözümüne az da olsa katkı sunar. Sorunun çözümü için zihniyet değişikliği gerekir, paketlerden bu çıkmaz. Tek dile, tek dine, tek etnisiteye dayalı ulus yaratmak Kürt sorununun temelidir. Fabrikalarla, TRT'den Kürtçe yayınlarla Kürt sorunu çözülmez; zihniyet değiştiğinde paketlere ihtiyaç olmadan sorunun çözüldüğü görülecektir. Pakette açıklananlar, yerel seçim yatırımıdır.''