BIST 10.308
DOLAR 32,21
EURO 34,73
ALTIN 2.445,23
HABER /  POLİTİKA

DTP oyunu kime verecek?

DTP lideri Türk, düzenlediği basın toplantısıyla partisinin yerel seçimlerde izleyeceğini stratejiyi anlattı.

Abone ol Demokratik Toplum Partisi, 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde büyük şehirlerde sol partilerle birlikte hareket edecek.

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, AK Parti'ye karşı sol partilerin kazanması için çalışacaklarını söyledi.

Bugünden itibaren başlayarak 25 kasıma kadar adaylarını belirleyeceklerini kaydeden Türk, "Demokratik özerkliğe uygun çoğulcu ve katılımcı bir anlayışı ortaya koyacağız. Toplumun her kesimi ile anlaşarak, uzlaşarak, demokrasiye inanmış insanlarla yola çıkacağız." dedi.

DTP Genel Başkanı Türk, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde sol partilerle birlikte hareket edeceklerini söyledi. Daha önce bu yönde gelecek taleplere açık olduklarını açıkladıklarını aktaran Türk, şöyle konuştu:
"DTP demokratik bir sürecin oluşması için yurtsever adaylarla ortaya çıkacak. Yine Türkiye'nin sorunlarından yana Kürt sorunun demokrasi yoluyla çözülmesini isteyen güçlerle güç birliği yapmak istiyoruz. Bir çatı partisinin oluşturulması konusunda çalışmalarımız var. Demokratik siyaseti yaygınlaştırmak için çaba göstereceğiz. Aynı zamanda bir dayanışmayı da yaygınlaştırmaktır amacımız. Özellikle büyük şehirlerde sol demokrasi güçleri ile birlikte hareket edeceğiz. Çünkü sorunların çözümüne ancak bu şekilde katkıda bulunabiliriz."

Türk, seçimde gösterecekleri adaylarla ilgili Diyarbakır da dahil henüz netleşen bir durumun olmadığını ifade etti. Türk, "Bugüne kadar bazı söylentiler ortaya atıldı. Hangi ilde, ilçede kim aday olacak henüz belli değil. Adaylarımızı halkın talepleri doğrultusunda belirleyeceğiz." şeklinde konuştu.

Ahmet Türk, hakkında kapatılma davası bulunan DTP'nin Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılması halinde başka alternatifleri devreye sokacaklarını söyledi: "Biz siyasi bir partiyiz. Seçimlere hazırlanıyoruz. Olasılıklar üzerinden siyaset yapamayız. Birçok alternatif var. Anayasa Mahkemesi seçim atmosferine girildiği bu dönemde parti kapatmaya gitmez umarım."