BIST 10.324
DOLAR 32,21
EURO 34,75
ALTIN 2.453,74
HABER /  GÜNCEL

Daha temiz Tuzla için

Tuzla Belediyesi ilçeyi daha yaşanabilir hale getirmenin derdinde. Konuyla ilgili hazırlanan proje öğrencilere aktarılıyor.

Abone ol

Marka Kent Tuzla adına bugününe ve geleceğine yatırım yapan, Tuzlalılara daha yaşanılabilir bir ilçe sunmak için projeler üreten Tuzla Belediyesi, 2006 yılının Mayıs ayında hayata geçirdiği ‘Ambalaj Atıklarının Kaynağından Ayrı Toplanması Projesi’ ile halkı bilinçlendirmeye devam ediyor.

Bu amaçla 11 Kasım Salı günü, İBB İ.G Kültür Merkezi’nde, Tuzla Belediyesi ve İSTAÇ’ın ortaklaşa düzenlediği ‘Geri Dönüşüm ve Geri Kazanımın Önemi’ konulu bilgilendirme programı Tuzlalıların yoğun ilgisine sahne oldu.

Farabi, İbni Sina ve Evliya Çelebi İlköğretim okullarından yüzlerce öğrencinin de katıldığı program Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Çetin’in konuşması ile başladı. ‘Geri Kazanımın Önemi’ hakkında hazırlanan filmin gösteriminin ardından Çevre Mühendisi Kemal Doğan’ın proje hakkındaki sunumu gerçekleşti.

Başkan Mehmet Demirci’nin kapanış konuşmasını gerçekleştirdiği ve gençlere ‘Güzel bir gelecek istiyorsak, bugün sahip olduğumuz Dünya’ya iyi bakmalıyız’ öğüdünü verdiği konuşmasının ardından, öğrencilere, projeyle ilgili bilgilendirme materyallerinin bulunduğu bir hediye paketi verildi.

‘Ambalaj Atıklarının Kaynağından Ayrı Toplanması Projesi’, Tuzlalıların yoğun ilgi ve katılımları ile devam ediyor. 2006 yılının Mayıs ayında başlatılan projeyle, İSTAÇ AŞ. ile protokol imzalayan 24 ilçe ve 8 belde belediyesi arasında toplanan ambalaj atık miktarı ve ilçe geneline yaygınlık konusunda ilk sırayı alan Tuzla Belediyesi, bu konudaki eğitim çalışmalarına da hız kesmeden devam ediyor. Bu konuda 26 okulda 24560 öğrenciye bilgi verilmiş ve bu eğitimlerin ilçe genelindeki etkisi ilgiyle izlenmeye devam ediyor.