BIST 10.173
DOLAR 32,21
EURO 34,76
ALTIN 2.425,35
HABER /  GÜNCEL

Çocukların sessiz çığlığı

Bağcılar Belediyesi Çocuk Meclisi'nin düzenlediği “Yerel Yönetimler Çocuk Şurası”nda çocuklara taciz tartışıldı.

Abone ol

Bağcılar Belediyesi Çocuk Meclisi tarafından düzenlenen “Yerel Yönetimler Çocuk Şurası”nda konuşan öğrenciler, büyüklerine seslenerek, haklarının korunmasını ve taciz cezalarının ağırlaştırılmasını istediler.

İlçe sınırları içerisinde yaşayan çocukların problemlerini, taleplerini ifade etmelerini ve bunların çözümünde aktif rol almalarını, içinde yaşadığı ülkesinin, milletinin, milli-manevi ve ahlaki değerlerini, örf ve adetlerini düşünebilmelerini ve geleceklerine güvenle bakabilmeleri amacıyla kurulan Çocuk Meclisi’nin düzenlediği 7.Şurada; Çocuklara yönelik şiddet, çocukların eğitim hakları ve sokakta yaşayan, çalıştırılan çocukların sorunları ve çözüm önerileri konularında sunumlar yapıldı.

İlçe Kaymakamı Veysel Yurdakul, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kuş ve yaklaşık bin öğrencinin katıldığı şurada konuşan Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar’daki çocukların haklarına sahip çıkmaları, çevre, trafik ve göç sorunlarına karşı duyarlı olmalarından büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Biz belediye olarak eğitimin önemini çok iyi biliyoruz. Bugüne kadar 13 okul yaparak Milli Eğitime verdik. Bütün okullarımızın her sınıfına 1900 bilgisayar ve projeksiyon cihazı hediye ettik.Okullarımızın güvenlikleri için kamera sistemleri kurduk. Spor ve konferans salonları inşa ettik. Bağcılar’da hedefimiz sınıfların 30 kişilik olmasıdır.”dedi.

Koca Yusuf İlköğretim Okulu 4.sınıf öğrencisi Ahmet Arif Harmanşa ve 7.sınıf öğrencisi Duygu Çapkın, sunumlarında, büyüklerine seslenerek, aile içi şiddet ve taciz olaylarında cezaların yetersiz olduğunu ve ağırlaştırılması gerektiğini belirterek şunları söylediler:

“ Aileler daha bilinçlendirilmeli. Ebeveynler arasındaki şiddetten en çok çocuklar etkileniyor. Bununla birlikte son zamanlarda artan cinsel taciz olayları da ruh sağlığımızı oldukça etkilemekte, ileride sosyal yaşantımızı olumsuz etkileyecektir. 7. Çocuk Şûrâsında Atatürk, Arif Nihat Asya, Koca Yusuf, Şükrü Savaşeri ve Güneşli İlköğretim Okulları tebliğler sundu.