BIST 10.219
DOLAR 32,24
EURO 34,78
ALTIN 2.442,72
HABER /  GÜNCEL

70 yaşında örnek azim

Yaşı 70 olmasına rağmen gençleer taş çıkarttı. Sarıyer Belediyesinin projesinde gösterdiği azimle herkese örnek oldu.

Abone ol

Tülün’den örnek kursiyere bilgisayar
Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün, 70 yaşında olmasına rağmen Belediyenin ev hanımları için uyguladığı ‘Hanımeli’ projesinin otobüsünde bilgisayar eğitimi alan Güler Arslan’a bilgisayar hediye ederek, “Güler teyzemiz gösterdiği müthiş azimle tüm Türkiye’ye örnek olmuştur” dedi.

Sarıyerli ev hanımlarının büyük ilgi gösterdiği ‘Hanımeli’ projesine 3 mahallede park eden otobüslerde bilgisayar eğitimine devam ediliyor. 400’e yakın bayanın bilgisayar eğitimi aldığı kursların en renkli ve örnek kursiyeri ise 4 çocuk ve 4 torun sahibi Güler Arslan.

İlerleyen yaşına karşın gösterdiği çaba ile bilgisayar kullanmayı öğrenen Güler Arslan’ı Merkez Mahallesi’ndeki evinde ziyaret eden Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün, örnek kursiyere bilgisayar hediye ederek, “Güler teyzemizin göstermiş olduğu muhteşem azim, başta Sarıyerli hanımlar olmak üzere tüm Türkiye’ye örnek olmuştur. Kendisini kutluyorum. Çalışmalarına evinde de devam edebilmesi için Sarıyer Belediyesi olarak kendisine bir bilgisayar hediye ettik” dedi.

Başkan Tülün, ayrıca kurs sırasında yapılan fotoğraf çekimlerinden oluşan bir CD’yi Güler Arslan’a verirken, “Bundan sonra fotoğraflarınıza da bilgisayar ortamında bakacaksınız” diye konuştu.

Bir dönem daha başkanlıkta kalmanızı istiyoruz
Tülün’ün ziyaretini duyup, Güler Arslan’ın evine gelen komşuları ise Başkan’a Sarıyer’e verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, bir dönem daha başkanlık makamında görmek istediklerini belirttiler. Sarıyerli bayanlar, “İlçemiz Yusuf Tülün’le çok şey kazandı. Sarıyer’de çok güzel çalışmalar yapılıyor. Pırıl Pırıl bir ilçede yaşıyoruz. Ayrıca eğitim konusu belediyelerin temel görevi olmamasına rağmen, eğitim-öğretime verilen büyük destek ortada. Sosyal ve kültürel anlamda da çok ciddi çalışmalar yapılıyor. Dileriz ki Yusuf Tülün bir dönem daha Sarıyer’de başkanlık görevine devam eder” dediler.

Güler Arslan’ı, yardımcısı Mesude Öztürk’le birlikte ziyaret ederek masa üstü bilgisayar hediye eden Başkan Tülün, kendisini görüp gelen komşu çocuğu Sarıyer İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Başak Görgeç’le de ilgilenerek, derslerinde başarılı olması durumunda ona da bilgisayar hediye edeceğini söyledi.