BIST 10.891
DOLAR 32,94
EURO 35,76
ALTIN 2.529,05
HABER /  GÜNCEL

DTP Öcalan için heyet istedi

Ahmet Türk, DTP üzerinde büyük bir baskı oluşturulmaya çalışılıyor derken, Öcalan için de bağımsız bir heyet istedi..

Abone ol

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, "Nevruz kutlamalarında hoşgörü ortamının gelişmesi için elimizden gelen çabayı göstereceğiz" dedi.

Türk, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, DTP’nin demokrasiyi kalıcı hale getirmek için çaba içerisinde olduğunu ifade etti.

Nevruz çalışmalarına başladıkları günlerden beri "partileri üzerinde yoğun baskılar geliştiğini" öne süren Türk, "İl başkanlarımız tutuklanıyor. Her gün bir ilimizde arama yapılıyor" dedi.

Nevruzu bayram olarak gördüklerini ve parti olarak tutumlarının bu yönde olacağını belirten Türk, "Gerginliğe izin vermeyeceğiz" diye konuştu. Türk, farklı günlerde kutlama yerine Nevruzu 21 Martta kutlayacaklarını kaydederek, "Nevruz kutlamalarında hoşgörü ortamının gelişmesi için elimizden gelen çabayı göstereceğiz" dedi.

BAĞIMSIZ HEYET OLUŞMALI

Türk, "Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın zehirlendiği iddialarına" ilişkin tartışmaları hatırlatarak, şunları söyledi: "Bu konuda halkın tatmin olması gerekir. Halkın tatmin olması için bağımsız bir heyet tarafından incelemenin yapılması gerekirdi. Bir iddia var. Devletin görevi, halkı inandıracak bir çabanın içerisinde olmasıdır. Bugün için de bağımsız bir heyet oluşmalı ve bu tartışmalara son verecek çalışmayı yapmalıdır."

Türk, Ankara valiliği tarafından kendisine tahsis edilen korumayı da "Koruma memuru için ayrı bir araç tahsis edilmediğinden görevli memur benim aracımda kalmak durumundadır. Araçsız koruma önleminin yararı olduğuna inanmadığım ve bir saldırı durumunda memurun da hayatından endişe duyduğumdan bu koşullarda bir korumayı kabul edebilir bulmuyorum" diyerek reddettiğini açıkladı.

Türk, bir soru üzerine, nevruzu parti örgütü olarak izin verilen yerlerde kutlayacaklarını söyledi.