BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.433,01
HABER /  EKONOMİ

Dolardan tarihi rekor! Tarihte ilk kez 31 TL'yi geçti! Yarın faiz kararı var...

MERKEZ Bankası'nın yarınki faiz kararı öncesi dolardan tarihi rekor geldi. Dolar, 31 lirayı geride bırakarak tüm zamanların en yüksek noktasına çıktı.

Abone ol

Merkez Bankası'nın faiz kararına bir gün kala kur hareketlendi. Dolar tarihte ilk kez 31 lirayı aşarak yeni bir rekora imza attı. Dolar son 12 ayda yüzde 65 artarken, bir aylık artış yüzde 2,57'yi buldu.

Dolar/TL, bugün güne değer kazancıyla başlamasının ardından 31,0020'ye çıkarak tarihi zirve seviyesini güncelledi. Euro/TL ise 33,5087 seviyesinden işlem görüyor.

Lira şubat ayında dolar karşısında yüzde 2 değer kaybetti. Yıl başından beri TL'nin dolar karşısındaki kaybı ise yüzde 4,9 oldu.

Merkez yarın faiz kararını açıklayacak

Merkez Bankası (TCMB), Fatih Karahan başkanlığında ilk faiz kararını yarın açıklayacak. Son faiz artışında seçimlere kadar bekleme mesajı veren TCMB’nin politika faizini yüzde 45’te sabit tutması bekleniyor.

Ocak ayında son faiz artışının ardından açıklanan karar metninde enflasyonla mücadele için “gerekli parasal sıkılık düzeyine ulaşıldığı ve bu düzeyin gerektiği müddetçe sürdürüleceği” mesajı verilmişti.