BIST 9.465
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.488,52
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'daki halı saha rezaletinde savcı öğretmenleri suçladı

DİYARBAKIR'da halı sahadaki öğretmenleri gözaltına alan savcının ifadesi ortaya çıktı. Savcı 'hakaret ettiler' dedi

Abone ol

DİYARBAKIR'ın Çermik ilçesinde 27 Şubat'ta savcı ve hakimler ile 14 öğretmen arasında halı sahada sıra tartışması çıktı. Tartışmada, Çermik Savcısı Mehmet Kıran'ın talimatı üzerine, öğretmenler gözaltına alınıp polis merkezine götürüldü.

Olayın ortaya çıkması ile Hakimler ve Savcılar Kurulu olayla ilgili inceleme başlattı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de takipçisi olduklarını duyurdu.

Soruşturma kapsamında Çermik'e giden 2 müfettiş, savcı Mehmet Kıran'ın ifadesine başvurdu. Öğretmenleri gözaltına alan Kıran'ın ifadesi ortaya çıktı. Savcı Kıran'ın ifadesinde, esnaflar karmasıyla maç için hakim ve savcı arkadaşlarıyla gittikleri halı sahada aynı saate başka bir gruba da randevu verildiğini belirti.

Öğretmelere önce biz oynalım ricasında bulunduğunu iddia eden Kıran'ın "Ancak arkamı döndüğümde içlerinden biri 'savcı kim oluyor...' diyerek hakaret etmeye başladı" dediği öğrenildi.

Hakaret edeni tespit edemeyince 155'i arayıp polis çağırdığını belirten Kıran'ın, "Kimlikleri üzerinde olmadığı için polisler karakola davet etti. Arabalarıyla karakola gittiler" dediği iddia edildi.

Rica ettim işlem yapıldı
Müfettişlerin "Karakolda neden işlem yaptırmadın?" sorusuna ise savcı Kıran'ın "İçlerinden biri atamasının yapıldığını, güvenlik soruşturmasını beklediğini, olası soruşturma durumunda öğretmen olarak atanamayacağını söyledi. Polisi arayarak işlem yapılmamasını GBT'lerinin yapılarak bırakılmalarını söyledim" dediği öne sürüldü.