BIST 9.007
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.282,29
HABER /  GÜNCEL

HSK, halı sahadaki öğretmenleri gözaltına aldıran savcı için harekete geçti!

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK),  Diyarbakır'da bir savcının halı sahada maç yapan öğretmenleri gözaltına aldırdığı iddiasıyla ilgili inceleme başlatırken Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de konuyu yakından takip ettiğini belirtti.

Abone ol

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde, halı sahada maç yapan Çermik cumhuriyet savcısı ile öğretmenler arasında ağız dalaşı yaşandığı ve olayın ardından 9 öğretmenin kimlik bilgilerine başvurulması için karakola götürüldüğü iddia edildi. Söz konusu olayla ilgili HSK inceleme başlatırken Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de "Konunun yakinen takipçisiyim” dedi. 

Olay, dün akşam saatlerinde Çermik ilçesindeki bir halı sahada yaşandı. İddiaya göre, Çermik Cumhuriyet savcısı, öğretmenlerle birlikte halı sahada maç yaptı. 

9 Kişi Karakola Götürüldü

Bu sırada Çermik Cumhuriyet savcısı ile karşı takımdaki öğretmenler  arasında sözlü dalaşma yaşandı. Yaşanan olayın ardından maç yarıda kesilerek öğretmenlerin kimlik tespitine başvuruldu. Bu sırada yanlarında kimliği olmayan 9 kişi, karakola götürülerek kimlik tespiti yapıldı. Cumhuriyet savcısı ile öğretmenler arasında yaşanan olay, karakolda tatlıya bağlandı.

Adalet Bakanı Gül: Konunun Yakinen Takipçisiyim

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, yaşanan olayın ardından bir açıklama yaparak “Çermik’te halı saha tartışması üzerine 14 öğretmenin gözaltına alınması ile ilgili HSK inceleme başlattı. Hukukun üstünlüğü, mesleki ve etik kurallar çerçevesinde Kurul müfettişlerinin yapacağı inceleme en kısa sürede sonuçlandırılacaktır. Konunun yakinen takipçisiyim” ifadelerini kullandu. 

HSK İnceleme Başlattı

Adalet Bakanlığı Basın Müşavirliği’nden yapılan açıklamada “Hakimler ve Savcılar Kurulu, Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde bir grup öğretmenin savcının talimatı ile gözaltına alındığı iddiaları üzerine inceleme başlatmıştır” denildi. 

MEB Ayağa Kalkmıştı

Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mustafa Safran da olayla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapmış ve “Öğretmenler bu ülkenin üvey evladı değildir, sahipsiz hiç değildir. Diyarbakır Çermik ilçesinde 14 öğretmenin gözaltına alınması bizleri derinden üzmüştür” demişti. 

"Öğretmenler Toplumun Çimentosudur"

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu ise "Diyarbakır’da 14 öğretmenimiz halı sahada maç yaparken gözaltına alınmıştır. Adalet,şahsi ihtiraslar için kullanılamaz;öğretmenlerimize reva görülen bu muameleyi şiddetle kınıyorum. Öğretmenler,toplumun çimentosudur;itibarlarının zedelenmesi kabul edilemez..." sözleriyle tepkisini dile getirmişti.