BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.436,17
HABER /  GÜNCEL

Halı sahadaki öğretmenleri zorla gözaltına alan savcı MEB'i ayağa kaldırdı!

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde bir savcının halı sahada maç yapan öğretmenleri hukuksuz bir şekilde gözaltına aldığı iddiası ortalığı karıştırdı. Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden yaşanan olaya ilişkin sert açıklamalar geldi.

Abone ol

İddiaya göre; 27.02.2019 Çarşamba akşamı saat 21.00-22.00 saatleri arasında halı saha maçı olan öğretmenler maç saatinde halı sahaya girdi. Daha sonra içlerinde Çermik savcısının da olduğu başka bir grup, maç saatleri 22.00 - 23.00 olmasına rağmen onlar da maça 1 saat erken geldi.

Kendi saatlerinin 21.00 - 22.00 olduğunu düşünen Savcı, arkadaşlarıyla birlikte sahaya girip, maç yapan öğretmenleri dışarı çıkarmaya çalıştı. Bunun üzerine araya giren halı saha yetkilileri Savcı ve arkadaşlarını dışarı aldı. 

Polisi Çağırıp Kimlik Kontrolü Yaptırdı

Öğretmenlerin maça başlamasından kısa bir süre sonra savcının emniyet yetkililerini çağırmasıyla maç devam ederken kimlik tespiti yapılacağının söylenmesiyle maç yarıda kesildi. O sırada kimlikleri yanında olmayan öğretmenler polis otolarını bindirilip İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. 1 saate yakın emniyette bekletilen öğretmenler daha sonra serbest bırakıldı.

MEB'den Savcıya Sert Tepki

Yaşanan olay üzerine Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak "Öğretmenler bu ülkenin üvey evladı değildir, sahipsiz hiç değildir. Diyarbakır Çermik ilçesinde 14 öğretmenin gözaltına alınması bizleri derinden üzmüştür" dedi. 

"Öğretmenler Toplumun Çimentosudur"

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu ise "Diyarbakır’da 14 öğretmenimiz halı sahada maç yaparken gözaltına alınmıştır. Adalet,şahsi ihtiraslar için kullanılamaz;öğretmenlerimize reva görülen bu muameleyi şiddetle kınıyorum. Öğretmenler,toplumun çimentosudur;itibarlarının zedelenmesi kabul edilemez..." sözleriyle tepkisini dile getirdi.