BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,55
ALTIN 2.380,93
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da 'tarihi' gün

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi lideri Mesud Barzani ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün Diyarbakır'da bir araya geliyor. 21 yıl aradan sonra, Erdoğan'ın davetiyle Diyarbakır'a gelen Barzani'ye Kürt sanatçı Şivan Perwer de eşlik ediyor.

Abone ol

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi lideri Mesud Barzani ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün Diyarbakır'da bir araya gelecek.

21 yıl aradan sonra Erdoğan'ın davetiyle Diyarbakır'a gelen Barzani, 20 araçlık bir konvoyla Habur sınır kapısından giriş yaptı. Barzani'yle birlikte Kürt sanatçı Şivan Perwer de 37 yıl sonra Türkiye'ye geldi.

Başbakan Erdoğan da sabah saatlerinde geldiği Diyarbakır'da Belediye Başkanı Osman Baydemir'i 11 yıl aradan sonra makamında ziyaret etti.

Erdoğan, dün Barzani'ye yapacakları görüşmeyle ilgili olarak şunları söylemişti:

"Bu hafta sonu Diyarbakır'da tarihi bir süreci yaşayacağız. Toplu açılışlar gerçekleştireceğiz. 300 aileyi evlendireceğiz. Bunu çok daha farklı gerçekleştirelim çözüm sürecine yönelik bir taçlandırma yapalım dedik. Sayın Barzani'yi de davet ettik. İbrahim Tatlıses gibi Şivan Perwer gibi iki dostu da bir araya getirelim dedik. İbrahim Tatlıses de büyük bir felaketten sonra ilk defa sanatını icra edecek orada. Sayın Barzani ile orada siyasi görüşmelerimiz de olacak."