BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.512,46
HABER /  GÜNCEL

ABD'den Libya saldırısı için 10 milyon dolar ödül

ABD geçen yıl Bingazi konsolosluğuna düzenlenen saldırının failleriyle ilgili bilgi veren kişilere 10 milyon dolara kadar ödül vadettiği ortaya çıktı. Dışişleri Bakanlığı, güvenlik kaygılarıyla bu ödüle internet sitesinde yer vermediğini belirtti.

Abone ol

Amerika Birleşik Devletleri'nin geçen yıl Bingazi konsolosluğuna düzenlenen saldırının failleriyle ilgili bilgi veren kişilere 10 milyon dolara kadar ödül vadettiği ortaya çıktı.

Dışişleri Bakanlığı'nın saldırganlar için ödül koyduğu Temsilciler Meclisi'den bir Cumhuriyetçi üyenin soru önergesiyle ortaya çıktı.

Bakanlık, güvenlik kaygılarıyla bu ödüle internet sitesinde yer vermediğini belirtti.

11 Eylül 2012'deki saldırılda aralarında ABD'nin Libya Büyükelçisi Christopher Stevens'ın da bulunduğu dört Amerikan vatandaşı ölmüştü.

Kongre'de Cumhuriyetçiler, ABD Başkanı Barack Obama ve Dışişleri Bakanlığı'nı saldırıyı yeterince önemsememekle suçlamış ve ABD'nin diplomatik temsilciliklerindeki güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğunu savunmuştu.

Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, ödülün duyurulmamasının olağan bir durum olmadığını ancak soruşturmayı yürütenlerin bunun "gerektiği kadar bilinmesini" sağlayabileceğini söyledi.

Para ödülü saldırganlardan herhangi birinin göz altına alınmasını ya da hüküm giymesini sağlayacak kişilere verilecek.

Bingazi konsolosluğu, Müslümanlar arasında birçok ülkede büyük tepkiye neden olan, İslam dinini aşağılayan bir Amerikan filmini protesto eylemleri sırasında ateşe verilmişti.

Daha sonra bunun milis güçleri tarafından önceden planlanmış bir saldırı olduğu belirtildi.

Amerika Birleşik Devletleri Ağustos ayında Ahmed Ebu Hattala adlı bir milis gücü komutanı ve diğer kişiler için gıyaplarında dava açmıştı.