BIST 11.053
DOLAR 32,20
EURO 35,04
ALTIN 2.503,08
HABER /  DÜNYA

Cumhurbaşkanı karateci oldu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kendisini karşılayan bir grup karate sporcusu genç tarafından hediye edilen karate kıyafetini giydi.<br/>Erzinca...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kendisini karşılayan bir grup karate sporcusu genç tarafından hediye edilen karate kıyafetini giydi.
Erzincan ziyareti sonrasında bu sabah ilk olarak Gümüşhane’nin Kelkit ilçesini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ardından Gümüşhane il merkezine gelerek Vali Yusuf Mayda’yı makamında ziyaret etti. Valilik binasına gelişinden bir grup karateci genç tarafından çiçeklerle karşılanan Gül’e karate elbisesi giydirdiler ve üzerinde ismi yazılı siyah kuşağı beline bağladılar. Gül, “Küçüklüğümden beri bu spora hep ilgim vardı. Gidemedim ama küçük oğlumu bu spora yazdırmıştım” derken, oğlu Memet Emre Gül için Türkiye Karate Federasyonu tarafından sporcu kartı verildi. Ardından Valilik şeref defterini imzalayan Gül, Vali Yusuf Mayda’nın makamında basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

"ÖNEMLİ OLAN..."
Türkiye’nin Kuzey Irak’la ekonomik ilişkileri ve petrol boru hatları ile ilgili sorulan soru üzerine Gül, “Türkiye’yi bölgesinde ekonomik güç olarak eğer siz Erbil’e giderseniz, görürsünüz. Türkiye’nin bütün markalarının orada olduğunu, otellere giderseniz, çarşıya giderseniz herkesin Türkçe konuştuğunu göreceksiniz. Türkiye’nin geçmişine baktığımızda o zaman hep beraberdik biliyorsunuz; bütün coğrafya ile. Devletlerin ayrı, sınırlarının olması önemli değil. Oralardaki akrabalık kardeşlik ilişkilerimizi unuttuğumuz anlamına gelmez. Batı Trakya’da aynı şekilde. Güney komşumuz olan ülkelerde de gerek Suriye gerekse Irak’taki akrabalarımız; Türkler, Kürtler ve yeri geldiğinde Araplar’dır. Bunlarla da aynı şekilde ilişkilerimiz bu ülkelerle dostluğun işbirliğinin gelişmesi önemli rol oynamaktadır. Irak’ta boru hatlarının yapılan projeleri var. Bular zaten iki ülkeyi birbirine daha çok yaklaştırmaktadır. Coğrafi olarak sınır aşan sular ülkeleri birbirine bağlamaktadır. Önemli olan hep pozitif, ajandada ve programda hep birlikte olmaktır. Ülkeler böyle olduğunda hep beraber gelişir, hep beraber kalkınır. İstikrarın olduğu bölgede ekonomik kalkınma refahla olur” dedi.
(İHA)