BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.514,83
HABER /  DÜNYA

İstanbul’da dershane eylemi

İstanbul Beşiktaş’ta bir dershane önünde toplanan öğrenciler, “Dershanelerimiz kapatılmasın” eylemi yaptı.<br/>Beşiktaş’da hizmet veren bir ...

Abone ol

İstanbul Beşiktaş’ta bir dershane önünde toplanan öğrenciler, “Dershanelerimiz kapatılmasın” eylemi yaptı.
Beşiktaş’da hizmet veren bir dershanenin öğrencileri, Dershanelerin kapatılma kararına tepki göstermek için eylem yaptı. Sabah saatlerinde dershane önünde toplanan öğrenciler, ellerindeki pankartlarla, “Dershanelerimiz kapatılmasın” dedi. Öğrencilerden Ahmet Yıldırım, “Ben dershanelerin kapanmasını istemiyorum. Bizim ikinci okulumuz. Pekiştirme yerimiz. Bu tasarıya karşıyım” ifadelerini kullandı. Mustafa Öz isimli öğrenici ise, “Okuldaki eğitimleri geliştirmeden dershaneleri kapatamazlar. Şu anda dershaneler okuldaki eğitim güçlendiriyor. Okuldaki öğretmen yeterince anlatmıyor. Öğretmenlerimizle ilişkilerimiz burada daha iyi. Dershanelerin kapatılmasını istemiyoruz” şeklinde konuştu.

“SANKİ İLLEGAL İŞ YAPIYORUZ”
Dershanenin Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Batur ise, dershanelerin kapatılması kararına tepki gösterdi. Kendileri gibi şehrin ortasında olan bir çok dershanenin koleje dönüşebilecek sosyal alanlarının bulunmadığını söyleyen Batur, “Eğitim eşitliğinde bahsediliyor. Dershane fiyatları 2 ile 5 bin TL arasında iken özel okullar 20 bin TL. Siz dershanelerin zararını söyleyin biz bugün dershanemizi kapatalım. Biz sanki burada illegal bir iş yapıyoruz. Sanki çocuklara uyuşturucu veriyoruz” diye tepki gösterdi.
Bugünden itibaren dershanesini kapatmak istediği söyleyen Batur, “Gel bu öğrencileri okut, bu öğretmenleri de milli eğitim al ben bugün kapatmaya hazırım. Dün akşam kapatma kararı aldık. Çocuklar ‘iki hafta sonra sınav var lütfen bırakmayın’ dediler. Ben Hazirana kadar beklemek istemiyorum. Gelsinler bugün burayı devralsınlar Öğretmen arkadaşlarımı nerede değerlendireceklerse oraya alsınlar” ifadelerini kullandı.

BELEDİYEDEN ALTERNATİF ÇÖZÜM
Öte yandan, Büyükçekmece Belediyesi, dershanelerin kapatılarak özel okullara dönüştürülmesi konusunda çalışma başlatılması üzerine harekete geçti. Belediyeye ait binalarda derslik kuran belediye, 2 binin üzerinde öğrenciye matematik, Türkçe ve fen bilimleri branşlarında ücretsiz ders veriyor.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın uzun süredir tartışılan dershanelerin kapatılacağını ve özel okullara dönüşümünü sağlayacak yasa tasarısı hazırlandığını açıklaması üzerine Büyükçekmece Belediyesi harekete geçti. Yetkililer, belediyeye ait binalarda bulunan odaları sınıflara çevirerek, öğrencilere Türkçe, matematik, fen bilimleri ve İngilizce branşlarında lisanslı bölüm öğretmenleri tarafından ders vermeye başladı. 4 ile 8’inci sınıfa kadar 2 binden fazla öğrencinin eğitim gördüğü kurslar ücretsiz olarak veriliyor.

“KURSLARA TALEPTE PATLAMA YAŞADIK”
Çalışmayla ilgili bilgi veren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, dershanelerin kapatılacağı haberleri üzerine eğitim merkezlerine büyük bir talep olduğunu söyledi. 2 binden fazla öğrenciye eğitim verdiklerini dile getiren Başkan Akgün, “Dershaneler 2014 yılında kapatılıyor. Biz yıllardan beri belediye olarak halkın her katmanına eğitim anlamında hizmet vermeye devam ediyoruz. Dershanelerin kapatılmasıyla bir defa başında öğretmen bulunan etüt sınıflarını çok arttıracağız. Fen bilimleri, matematik, Türkçe ve İngilizce derslerini mutlaka yaz ve kış devam ettireceğiz. Çocuklarımızın okulda alamadıklarını biz tamamlamaya çalışacağız. Özellikle bu sene bizim kurslarımıza katılma talebi hem vatandaşlarımızdan hem öğrencilerimizden çok yüksek düzeyde oldu. Bir patlama yaşadık. 2 bin 500 öğrenciyi geçti” diye konuştu.
Eğitimin tamamen ücretsiz olduğunu dile getiren Başkan Akgün, “Belediyemizin birçok binasını boşalttık, sınıflara çevirdik. 25 kişiyi geçmeyen sınıflarda çocuklarımızın eğitimini devam ettireceğiz. Okula giden çocuklarımızın dershane ihtiyacını karşılamak için tüm gücümüzle 2014’ü planladık” şeklinde konuştu.

“DERSLERİME ÇOK YARDIMCI OLUYOR”
5’inci sınıf öğrencisi Yahya Eser, “Dershaneler kapandıktan sonra buraya geleceğim” derken, Sinem Darga ise, “Dershaneye gitmiyorum. Burada matematik, Türkçe ile ilgili etkinlikler yapıyoruz. Bu etkinlik derslerime çok yardımcı oluyor” şeklinde konuştu. Çocuklarını dershaneye gönderemeyen veliler ise, belediyenin bu hizmetinden çok memnun kaldıklarını söylediler. Burcu Ekren isimli veli, “Dershaneye vermiyorum. Böyle bir imkanın olduğunu gördük. Değerlendirelim dedik. İmkanlar boşa gitmesin. Öğretmenlerimiz severek yapıyorlar” dedi.
Çocuğunu dershaneye gönderemediğini dile getiren Fatma Hanım da, “Kızım Türkçe kursuna katılıyor. Çok memnunuz. Geçen sene de geldi. Dershaneye gönderemiyorum. Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
(İHA)