BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 34,99
ALTIN 2.497,37
HABER /  GÜNCEL

Havalimanında en çok ne tüketiliyor?

Yılın ilk 9 ayında havalimanı ziyaret edenler 400 ton sebze-meyve, 234 ton unlu mamul ve 14 ton da kahve tükettiler.

Abone ol

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yiyecek ve içecek hizmeti sunan BTA, 2013 yılının ilk dokuz ayında bin 900 ton su satışı yapıldığını açıkladı.

Yılın ilk 9 ayında Atatürk Havalimanı’nı ziyaret edenler ayrıca 400 ton sebze-meyve, 234 ton unlu mamul ve 14 ton da kahve tükettiler.

Havalimanlarında yiyecek ve içecek hizmeti veren BTA’nın operasyondan sorumlu icra kurulu üyesi İbrahim Demir, havalimanları ve İDO’larda günde 90 bin kişiye hizmet etiklerini söyledi. Ayrıca Demir, “Biz havalimanlarının yiyecek hizmetini veriyoruz. Havalimanlarındaki ağırlama hizmetlerini BTA veriyor. Havalimanları ve İDO’lar olmak üzere toplamda günde 90 bin kişiye hizmet veriyoruz. Bu özellikler yaz zamanında 100 binin üzerine çıkmaktadır. Havalimanları ve İDO’larda 220 noktamız var” dedi.

Türk mutfağının tanıtıma ihtiyacı olduğunu vurgulayan Demir, havalimanlarının Türk mutfağını tanıtmak için çok güzel mekanlar olduğunu belirtti. Ayrıca Demir, “Özellikle Türk mutfağı deyince yabancıların aklına döner ve lahmacun geliyor. Havalimanlarında yabancılar ilk bizi görüyor ve biz onları karşılıyoruz. Sonrada biz onları yolcu ediyoruz” dedi.Emeği yoğun olan bir sektörde çalıştıklarını ifade eden İbrahim Demir, havalimanlarının ülkenin kültürü hakkında insanlara ipuçları verdiğini söyledi. Demir sözlerini şöyle sürdürdü: “Türk mutfağına çok büyük ilgi duyuluyor. Özellikler Tadında Anadolu bizim için çok özel bir konsept. Yolcular buna hayran kalıyorlar. Neredeyse Türkiye’yi dolaşmış hissediyorlar.”

“YEMEK YERKEN UÇAKLARINI KAÇIRANLARA UYARILAR YAPIYORUZ”

Havalimanlarında yolcuların yemek yerken bazen uçaklarını kaçırabildiklerini söyleyen Demir, “Uçaklarını kaçıranlara da uyarılar yapıyoruz" dedi.

Yolcuların yemek yerken uzun vakit geçirdiklerini söyleyen BTA İcra Kurulu Üyesi Demir sözlerini şöyle tamamladı, “Özellikle tanıdıklarına uçaklarını soruyorlar. Çünkü burada uzun vakit geçiriyorlar bizim birimlerimizde. Bunları uyarıyoruz. Uçaklarını bizim yüzümüzden kaçırmasınlar diye. Havalimanlarını günde 60 Bin kişi kullanıyor. Bu kişilerin asıl amacı uçmak. Bu sefer buna bir ilave yaptık. Artık yemek içmeye gelip ondan sonra uçuyorlar. Havalimanlarına sırf bizim yiyecek içecek noktalarımızda yemek yemek için 1-2 saat öncesinden geliyorlar. Hatta bizim çalışanlarımızla personellerimizle tanışık haldeler. Telefon numaralarını biliyorlar. Gelmeden önce arayıp rezervasyon yaptırıyorlar. Siparişlerini de önceden veriyorlar. Geldiklerinde yemekleri hazır oluyor. İnsanlar artık havalimanına uçmaya geldikleri gibi yemeye ve içmeye de geliyorlar.”